Emeklilere maaş ayarı! Toplu ödeme planı

SGK, Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarını mercek altına aldı. Kurum, sehven eksik maaş bağlanan emekli esnafın aylıklarını düzeltip toplu ödeme yapmaya hazırlanıyor.

Emeklilere maaş ayarı! Toplu ödeme planı
Emeklilere maaş ayarı! Toplu ödeme planı
GİRİŞ 20.02.2018 12:20 GÜNCELLEME 20.02.2018 12:23
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

700 BİN KİŞİYE İNTİBAK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kayıtlarında bulunan emekli Bağ-Kur'lulara verilen maaşlarda sehven oluşan eksiklikleri gidermek için düğmeye bastı. Bu kapsamda emeklilerin maaş dosyalarının yeniden tarandığı öğrenildi. İnceleme sonucunda eksik ödeme yapıldığı belirlenen Bağ-Kur'lulara bu paralar iade edilecek. Maaş düzeltilecek, geriye dönük eksik ödenen tutarlar da toplu olarak veriliyor. .

 

 

YANLIŞLIĞI YAZIYLA BİLDİRDİLER 

Bu kapsamda, 2009 yılında emekli olan bir Bağ-Kur'luya şimdiye kadar bin 305 lira eksik ücret yatırıldığını tespit eden SGK, bu vatandaşa toplu olarak ödeme yaptı. Tespit ettiği eksiklikle ilgili vatandaşa bir yazı da gönderen SGK, “Kurumumuzca bağlanan yaşlılık aylığınızla  birikmiş aylık tutarlarınızın maaşınızı aldığınız banka şubesine ödenmesi için talimat verilmiştir. T.C kimlik numaranızı gösterir nüfus hüviyet cüzdanınızla birlikte ilgili banka şubesine müracaatınız halinde söz konusu tutar tarafınıza ödenecektir” şeklinde bilgi verdi. SGK'nın taramasını yaptığı Bağ-Kur'lu sayısının 700 bin kişi olduğu bildirildi.

PRİM BORCU OLANA KREDİ 

Prim borcunu yatırırsa emekli olabilecek durumda olan ancak nakit sıkıntısı çeken Bağ-Kur'lulara kredi yolu geçtiğimiz hafta açıldı. SGK'dan yapılan açıklamaya göre; Ziraat Bankası'yla imzalanan protokol kapsamında, Bağ-Kur'lular, 1 Mart- 31 Mayıs tarihleri arasında aylık yüzde 1.28 faizle, 48 ay vadeli krediyle prim borcunu kapatarak emekli olabilecek. Kredi imkanından; birikmiş sigorta prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek. Ayrıca sigortalılar, doğum ve askerlik gibi sebeplerle durdurulan hizmet sürelerini borçlanarak yaşlılık aylığı alabilecek. Kredi için önce SGK'dan yazı alınacak ve ardından Ziraat Bankası'na gidilecek. 

SGK, yanlış hesap sonucu eksik aylık bağlanan Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarını düzeltip, ortaya çıkan farkı toplu olarak ödüyor. 

YORUMLAR 13
  • Yenıemejlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeni emekli olan kesin cok mağdurdur2008 den sonraki herseye emekli masın düşüyor SGK askerî ucret ten yattığı ıcın fazla pırımmasıdusuruyor. 8032 gunden emekli oldum 1150 tl alıyorum 8 ay oldu emekli olalı. Sunum fazla prımyatırmak
    Cevapla
  • Emekli vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bana biri şunları açıklayabilir mi: "Az ödeyene çok maaş, Çok ödeyene az maaş. 2000 öncesine çok maaş, sonrasına az maaş. Konusunda uzman bile olsa emekli diye kamuda işe girmesini engelleme. TÜİK raporuyla belgelenmiş asgari yaşam standardı altında emekli maaşı. Adalet ve Hak bunun neresinde?
    Cevapla
  • emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    haklısın..oda biseymi ben 690 lira alıyorum
    Cevapla
  • YAZIK 6 yıl önce Şikayet Et
    Emekli aylıkları çok düşük. Nerdeyse bir kira bedeli bile değil.
    Cevapla
  • HEMEN 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeni emekli olan Ssk ve Bağkurluya 800-900 Tl maaş veriliyor.Bu parayla bu insanlar nasıl geçinsinler.Öncelikli olarak aylık bağlama oranlarını(ABO) yu yükseltin ve değiştirin.Otomatik olarak zaten herkesin maaşları yükselir.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru.Emekli aylıkları çok düşük.En az 1500 Tl olmalıdır.
    Cevapla
  • mehmet sarı 6 yıl önce Şikayet Et
    intibak yoksa adalette yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle