Adli Tıp Kurumu memur alımı! Başvuru tarihi ve şartıları

Adalet Bakanlığı bünyesinde yer alan Adli Tıp Kurumu Başkanlığı, kendi içinde istihdam etmek üzere toplamda 72 memur alımları için başvurular başladı. İlan, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı sitesi üzerinden duyuruldu. Peki alım yapılacak pozisyonlar ve başvuru şartları nelerdir? Kimler başvuru yapabilir?

Adli Tıp Kurumu memur alımı! Başvuru tarihi ve şartıları
Adli Tıp Kurumu memur alımı! Başvuru tarihi ve şartıları
GİRİŞ 16.02.2018 14:55 GÜNCELLEME 16.02.2018 14:55

Adalet bakanlığı bünyesinde görev yapan Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nın personel açığı olduğundan dolayı, 72 memur alımı yapılacağını duyurdu. Alınacak olan memurlardan mühendis, tekniker, veri hazırlama ve kontrol işletmeni olmak üzere toplamda 72 personel alımı yapılacak. Buna göre ilanın son başvuru tarihi ne zaman? İlana başvuru yapacak adaylar alım yapılacak pozisyonlar için şartların neler olacağını merak ediyor. Başvuru yapmak için aranan şartlar nelerdir? İşte Adli Tıp Kurumu’nun memur alımından merak edilenler haberimizde..

HANGİ POZİSYONLARA ALIM YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı bünyesinde görev yapan Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre kurumun kendi içerisinde istihdam etmek üzere 72 memur alımı yapacağı belirtildi. Peki alınacak pozisyonlar nedir? Kaç kişi hangi pozisyonlara alınacak? Buna göre;

- 42 Mühendis,

- 10 Tekniker,

- 20 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ)

olmak üzere toplam 72 memur alımı gerçekleştirecektir. Peki adaylar ilana nasıl başvuru yapacak?

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı yukarıda verilen pozisyonlar için toplam 72 memur alımı yapacak. Buna göre adayların en az ön lisans mezunu olması gerekmekte olup;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- 657 sayılı Kanunun 40’ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1981 ve sonrası doğumlular müracaat edebilecektir.),

- Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

- 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,

- 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Başvurular 12 Şubat 2018 Pazartesi günü saat 10:00'da itibari ile başladı, 23 Şubat 2018 Cuma günü saat 17:00 itibarıyla sona erecektir. Adaylar kadrolardan sadece birine başvuru yapabilecekler.

ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR İÇİN ŞARTLAR NELERDİR?

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ:

Yükseköğretim kurumlarının Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Donanımı ve Teknolojisi, Bilgisayar Sistemleri ve Ağları, Yazılım Mühendisliği veya Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği lisans programından mezun olmak. 2016 yılı KPSS P3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak.

ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ:

Adayların Elektronik Mühendisliği ilanına başvuru yapabilmeleri için Kamu Personel Seçme Sınavlarında KPSS P3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmaları gerekir.

Öte yandan, Yükseköğretim kurumlarının Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Haberleşme Mühendisliği veya Mekatronik Mühendisliği lisans programından mezun olmaları gerekmektedir.

TEKNİKER:

Adayların Teknikerlik ilanına başvuru yapabilmeleri için, Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSS P93 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmaları gerekmektedir.

Öte yandan; Yükseköğretim kurumlarının Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar Donanımı, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri ve Yönetimi, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemleri, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İnternet), Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama, Bilgi İşlem, Bilgisayar Operatörlüğü, Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği, Bilgisayar, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Endüstriyel Elektronik, Elektrik-Elektronik Teknikerliği, Elektronik Teknolojisi, Elektronik Haberleşme, Telekomünikasyon, Haberleşme, Haberleşme Teknolojisi, Elektronik Haberleşme Teknolojisi veya Mekatronik Ön lisans programından mezun olmaları gerekir.

VERİ HAZIRLAMA ve KONTROL İŞLETMENİ:

Adayların Veri Hazırlama ve kontrol İşletmeni ilanına başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSS P93 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmaları gerekmektedir.

Öte yandan; Yükseköğretim kurumlarının Adalet Meslek Eğitimi, Adalet Ön lisans programından veya Adalet Meslek Yüksekokulundan, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı Ön lisans programlarının birinden mezun olmaları gereklidir.