Sudan'a 1,2 milyar dolarlık yatırım

Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği (YENİAD), Sudan'da 1 milyar 200 milyon dolarlık ön anlaşmalar imzaladı.

Sudan'a 1,2 milyar dolarlık yatırım
Sudan'a 1,2 milyar dolarlık yatırım
GİRİŞ 14.02.2018 11:32 GÜNCELLEME 14.02.2018 11:40
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

YENİAD açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sudan'a gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında 10 milyar dolarlık hedef doğrultusunda harekete geçen YENİAD'ın Sudan'a yaptığı çıkarmada Türkiye ve Sudan arasındaki ticaret hacmini geliştirecek önemli anlaşmalar yapıldı.

24 sektör temsilcisi ile gerçekleştirilen ziyarette inşaat, enerji, maden, ziraat ve makine üretimleri ile ortak yatırımlar gibi birçok alanda görüşmeler yapıldı. Bu yıl içinde başlaması planlanan çalışmaların 5 yıllık bir zaman diliminde bitirilmesi hedefleniyor. Sudan bakanlık yetkilileri ve iş adamları ile YENİAD üyeleri arasında 5 konsorsiyum olarak 1 milyar 200 milyon dolar değerinde ön anlaşmalar imzalandı.

 

 

Türk iş adamları Sudan'da dev yatırımlar yapacak

Verilen bilgiye göre, Türk iş adamları Sudan'da inşaat (yol, köprü, baraj, otel, okul, yurt), spor sanayi, kıymetli madenler, ziraat-gıda, eğitim, yazılım, enerji ve sulama faaliyetleri gibi alanlarda dev yatırımlar yapacak.

İmza törenine Sudan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Awad Al-Jaz, Sudan Yatırım Bakanlığı Devlet Bakanı Usame Faysal, ticaret ve sanayi odaları başkanları ile Sudanlı iş adamları heyeti katıldı.

Törende Türk tarafını Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, YENİAD Genel Başkanı Selman Esmerer, YENİAD Genel Başkan Vekili Harun Macit ve konsorsiyum başkanlarının yanı sıra heyetteki iş adamları temsil etti. 

Yapılan imza törenlerinde Sudan'dan gelen diğer iş adamları ile YENİAD üyeleri arasında reklam ve matbaacılık, ayakkabı, kuyumculuk gibi alanlarda da iş görüşmeleri ve temsilcilikler konusunda görüşmeler yapıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • erdals 6 yıl önce Şikayet Et
    yaw hala dolar diyoruz sayin buyuklerimiz en kisa zamanda ya orta bir para, ya altın, yada tl ifadelerini kullanalım Bankada dolarları olanlar ne olursa olsun acil tl ye geçsinler , ama soylemlerimiz icratlarimiza da yansisin lütfen... biz kararli ve vakarli durdugumuz surece hiç bir güç bizi yenemez onlari once onlara ait olanları kullanmadigimiz sürece onları alt edebiliriz...
    Cevapla
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Yetmez! 20 milyar olmalı. Tüm sudan batıdan bağımsız olmalı.
    Cevapla
  • Abdullah Ser Birkul 6 yıl önce Şikayet Et
    Maşâallah. Devamını bekleriz.
    Cevapla
  • ebu ammar 6 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler YENİAD
    Cevapla
  • Taci 6 yıl önce Şikayet Et
    Masallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle