Milyonlarca memuru ilgilendiren önemli değişiklik

Devlet memurlarına yiyecek yardımı nakten veya kupon, kart, fiş, bilet ya da bu mahiyette bir ödeme aracı ile verilemeyecek. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Milyonlarca memuru ilgilendiren önemli değişiklik
Milyonlarca memuru ilgilendiren önemli değişiklik
GİRİŞ 10.02.2018 12:28 GÜNCELLEME 10.02.2018 14:54
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği'nde değişiklik öngören düzenlemeye göre, devlet memurlarına yiyecek yardımı nakten veya kupon, kart, fiş, bilet ya da bu mahiyette bir ödeme aracı ile verilemeyecek, sadece yemek verme şeklinde uygulanacak.

 

Yiyecek yardımının gerektirdiği giderler sadece yemek servisi, yardım sandığı, dernek veya bu mahiyetteki kuruluş tarafından yapılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • iha 6 yıl önce Şikayet Et
    neticede yedi düvele karşı bir savaş veriyoruz,maliyetlerin azaltılması lazım fakat umarım zehirlenme yada at eti vakaları yaşanmaz..hiç güvenemiyorum, yemek şirketlerinin çok iyi denetlenmesi gerek bence
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Ğöbekleri yağ bağlamış ondan devleti yiye yiye oturan boğa misali aferin devlet ğeç oldu temiz oldu yeterince maaş veriyordunuz zaten siz devlet olarak az maaş alan yoksullara verin o yardımları
    Cevapla
  • çelebi 6 yıl önce Şikayet Et
    mesai dışı çalıştırılan memur ve kitlerde çalışan işçilere para ödemesi yapılmalı. bir de üstüne siyasi idareciler çıkıp 20 saat çalışacaz diyor. tuzu kuru nasılsa ağaların. tek çalışan ağızları. onunla da talimat yağdırıyorlar.
    Cevapla
  • hasan yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    yanlış bir uygulamaya geçildi. Çünkü Belediye gibi şehrin/ilçenin her yerinde birimi olan idarelerde, bu yeni düzenlemeye göre merkezde (yemekhanenin bulunduğu mekanda) görev yapanlar yiyecek yardımından (yemekten) yararlanacak, diğer birimlerde görev yapanlar ya yararlanamayacaklar, veya yemek için merkeze gelip-gitmeleri ile mesailerinin büyük kısmı yolda geçecek, hizmetler aksayacak.
    Cevapla
  • Selami Ucar 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence devlet memurların tüm gelirleri bürüt ücrette gosterilmesi lazim. Sonrasında emekli maaşları işçilerden daha duşük oluyor. Ben de özelde calışıyorum. Babam 35 sene memurluk yaptığı için yazıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle