Erdoğan'dan enflasyon açıklaması

Vatikan-İtalya temasları sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla ilgili tepki göstererek 'bu kafayla enflasyon inmez' dedi

Erdoğan'dan enflasyon açıklaması
Erdoğan'dan enflasyon açıklaması
GİRİŞ 07.02.2018 06:24 GÜNCELLEME 07.02.2018 06:45
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faizle ilgili yaptığımız son zirveden sonra arkadaşlar kendi aralarında bir çalışma yürütüyorlar. Tekrar bir araya geleceğiz. Benim için bu konu çok açık ve net: Faiz sebep, enflasyon neticedir. Şu anda yine her şey ortada. Enflasyon, çift haneli rakamdan tek haneye inmiş değil. Bu mantıkla, bu kafayla gidildiği sürece inmez de. Şu anda yüzde 16, 17, 18, hatta 20’nin üzerinde faiz uygulayan bankalar var. Ama birileri hala görmezlikten geliyor. Geçenlerde bir banka karını açıklıyor: 6 küsur milyar TL. Şimdi biz bu faiz lobisine mi çalışacağız? Ben arkadaşlara açıkça söyledim. Birinci derecede Merkez Bankası ve BDDK, ondan sonra da devletin bankaları burada aktif rol almak zorunda. Siz aktif rol almadıktan sonra, öbürleri istediği gibi at oynatır. Kararlı ve dik duracağız, kesinlikle faizde taviz vermeyeceğiz. Faizi aşağıya doğru çekeceğiz. Faizi aşağıya doğru çektiğimizde enflasyon da düşecektir. Öyle ya da böyle bu meseleyi çözeceğimize inanıyorum." dedi.

YORUMLAR 25
  • Tac 6 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar Siyonistlerin. Geri alinmasi lazim. Yoksa faiz cozulmez. Oyun buyuk.
    Cevapla
  • legend 6 yıl önce Şikayet Et
    kamu bankalarına acil müdahale edilmeli. vatandaşa acımasız yaklasiyor. kendi personeline ve çalışanına acımasız davraniyor. hedef performans yüzünden insanlik bitmis durumda.
    Cevapla
  • EMRAH ÇELEBİ 6 yıl önce Şikayet Et
    Millet faiz delisi olmuş hangi banka mevduatıma daha çok faiz verecek diye kapı kapı banka gezdikçe işimiz zor. Allah hidayet versin inşaallah milletimize
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu konuyu çözecek bilgi ve birikim bende mevcut ve bir gecede çözerim
    Cevapla
  • Muammer 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım siz 10 milyon emekliyi enflasyon miktarı kadar zamma mahkum ederseniz bu enflasyon tabi ki düşmez. Düşünün 15 milyon ak sakallı dede ve nur yüzlü nine dua ediyor. İşçi ve Bağkur emeklilerine Memur emeklileri gibi garanti zam verin bakın enflasyon nasıl düşüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle