Araç sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor

Araçların satış, devir ve tescil hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin yönetmelikte gerçekleştirilen değişiklikler ile sahte plaka satışının önüne geçilecek.

Araç sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor
Araç sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor
GİRİŞ 06.02.2018 07:10 GÜNCELLEME 06.02.2018 07:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, plakalar, tabakasında 10x10 milimetrelik bir alana sığacak şekilde, yatay 100 milimetre ve dikey 50 milimetre aralıkla tekrar eden kare kutucuklar içinde ay yıldız ve TR güvenlik işaretleri bulunan yansıtıcılı folyo ile kaplanacak.

Sahte plaka satışlarının önüne geçilmesi amacıyla yapılan düzenlemeyle birlikte, güvenlik işaretleri yansıtıcı üst tabakanın imalatı aşamasında, reflektif tabakanın içinde ayrılmaz bir bütün olarak imal edilecek.

 

 

BENZERİ ÜRETİLEMEYECEK

Plakalar üzerinde yapılan değişiklikle ‘güvenlik işaretleri’ fiziksel ve kimyasal yollarla çıkarılamayacak. Fotoğraf, fotokopi, baskı, hologram ve diğer görüntü işlemleri ile benzeri üretilemeyecek plakalarda, güvenlik işaretleri takılı tescil plakası, aracın 1.8 metre önünde veya arkasında ayakta durulduğunda ve 30 derecelik bir açıyla bakıldığında görülebilecek. Araca 1 metreden fazla yaklaşıldığında veya 4 metreden fazla uzaklaşıldığında ise güvenlik işaretleri görülemeyecek.

YORUMLAR 5
  • abdullah 23 6 yıl önce Şikayet Et
    yapanları asarsak sorun çözülür.caydırıcı ceza verin görün bakın yapıyorlar mı.vatandaşı dolandıranlara acınmasın.dolandırıcılardan vatandaşı korumak devletin görevidir.
    Cevapla
  • Yasar 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu uygulama 1995 den itibaren yürürlükte ama sahtesi de var.Kim demiş yapılamaz diye
    Cevapla
  • mrt 6 yıl önce Şikayet Et
    parada kopyalanamıyor du . piyasada o kadar çok sahte varki . denetim olması lazım cezaların caydırıcı olması lazım.
    Cevapla
  • yağız gökay 6 yıl önce Şikayet Et
    bakalım kaç para istenecek bu değişiklik için?
    Cevapla
  • otantik 6 yıl önce Şikayet Et
    elektrikli arabaya vergi geldi. dünyada millet elektrikli kullansın diye devlet üstüne para veriyor
    Cevapla