Bakan Arslan: Avrasya Tüneli sayesinde...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Dar çerçevede küçük hesaplarla bu büyük projeleri eleştirmeye kalkmasınlar. Biz Avrasya Tüneli’ni yaparak geçen yıl 1 milyar 200 milyon TL tasarruf ettik" dedi.

GİRİŞ 02.02.2018 14:14 GÜNCELLEME 02.02.2018 15:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ankara-Niğde otoyolu temel atma töreni, Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Bakan Arslan, 100 bin bakanlık çalışanı, çözüm ortakları olan 100 bin yüklenici ve hizmet alınan 50 bin kişi olmak üzere toplam 250 bin kişiyle Türkiye’nin her yerini ulaştırmak ve eriştirmek adına durmadan çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.

1 MİLYAR 200 MİLYON TL’LİK TASARRUF SAĞLANDI

 

 

Avrasya Tüneli projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Arslan, "Proje kapsamında iki rakam vermek istiyorum, özellikle anlamak istemeyenlere daha iyi bir ders vermiş olacak. Biz Avrasya Tüneli’ni yaparak ülke olarak geçen sene zaman, yakıt ve karbondioksit salınımında azalma ile 1 milyar 200 milyon TL değerinde tasarruf elde etmişiz. Buna karşılık 2017 yılında garanti kapsamında ödediğimiz para 123 milyon, onda biri. Bu sene itibariyle garanti rakamlarına erişeceğimizi tahmin ediyoruz. Büyük fotoğrafı görsünler ve 80 milyonun, Türkiye’nin yararına olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, Başbakan Binali Yıldırım’dan, AK Parti’den medet uman mazlum ve mağdurların lehine olduğunu unutmasınlar. Dar çerçevede küçük hesaplarla bu büyük projeleri eleştirmeye kalkmasınlar. Önce projeleri doğru öğrensinler, sonra çıkıp konuşsunlar. Doğru söylenen her söz başımızın gözümüzün üstüne" dedi.

Ankara-Niğde Otoyolu

Proje, Edirne'den başlayarak İstanbul üzerinden Güneydoğu'ya kadar uzanan otoyolun, kesintisiz sağlanmasında son bölümü teşkil ediyor. Yap-İşlet-Devret modeliyle başlanan çalışma, projelendirme, yapım, bakım, onarım ve işletme aşamalarını kapsıyor. Proje Ankara'nın Gölbaşı ilçesinden başlıyor, Niğde Gölcük Kavşağı'nda tamamlanarak mevcut otoyola bağlanıyor.

Ankara-Niğde Otoyolu ile ekseriyetle ağır vasıta trafiğine hizmet eden yolda trafik güvenliğiyle can ve mal emniyetinin sağlanması, seyahat süresinin kısaltılması, bölge turizm ve sanayisinin gelişmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • yunus 6 yıl önce Şikayet Et
    Hizmet bedelsiz olmalı yoksa adı hizmet olmaz.
    Cevapla