Bitcoin günden güne eriyor

Bitcoin fiyatları dün saat 19.40 itibariyle 8 bin 789 dolara kadar gerileyerek yüzde 13 düşüş kaydetti. Düşüş bu sabah da devam etti. Bitcoin saat 07.30 itibariyle 8 bin 635 dolara indi.

Bitcoin günden güne eriyor
Bitcoin günden güne eriyor
GİRİŞ 02.02.2018 08:54 GÜNCELLEME 02.02.2018 10:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Böylece son üç gündeki kayıpları yüzde 21'i bulan Bitcoin, 25 Kasım'dan bu yana elde ettiği tüm kazançları da yitirmiş oldu.

Uzmanlar, Asya ekonomilerinde Bitcoin'e devlet müdahalesi ve regülasyon getirme endişelerinin yanı sıra, kripto para birimlerinde güvenlik, siber saldırı ve çalınma gibi risklerin Bitcoin'in değerinin düşmesinde etkili olduğunu belirtti.

 

 

Geçen ay, Çin, Güney Kore ve Hindistan kripto paralar için yeni düzenlemeler getirileceğini açıklamıştı. Pazar günü de Japonya'daki Bitcoin hizmet şirketi Coincheck'ten siber saldırı sonucu 530 milyon dolar değerinde Bitcoin çalınmıştı.

ABD'li yatırım bankacılığı devi Goldman Sachs, geçen hafta yaptığı uyarıda, Bitcoin fiyatındaki hızlı artış nedeniyle kripto para biriminin piyasa değerinin gerçek değerini aşarak "balon" olarak adlandırılan seviyede işlem gördüğünü belirtmişti

KRİPTO PARALARDA 44 MİLYAR DOLAR UÇTU

Kripto paraların genelinde bu yılın ilk ayında yaşanan büyük değer kayıplarının ardından bu pazardaki toplam 200 milyar dolarlık piyasa değerinin yaklaşık olarak 44 milyar doları buhar olup uçtu.

Sadece 2017 Aralık - 2018 Ocak karşılaştırmasına baktığımız zaman ise bu kayıp kripto paraların ortaya çıktığı tarihten bu yana açık ara en büyük değer kaybı.

Kripto paraların piyasa değerindeki diğer büyük kayıplar 6.4 milyar dolarla Eylül 2017 ve 4.4 milyar dolarla Ocak 2014'te yaşanmıştı.

Bitcoin'de yaşanan düşüşte bazı ülkelerin kripto paralara yönelik düzenleme yapacağı haberlerinin yanı sıra bazı bitcoin borsalarındaki hırsızlıklar ve aşırı yükselen fiyatlar nedeniyle yatırımcıların piyasaya biraz mesafeli durması etkili oldu.

YORUMLAR 5
  • Halil 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH daha çok versin sıfıra düşsünler anasını satayım
    Cevapla
  • trafik çilesi 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz Türkler gerçekten tuhaf insanlarız. e-mail ne ise, e-randevu ne ise, e-para yani bitcoin de odur. Kredi kartı işlemleriniz bitcoin piyasasından daha zayıf bir güvenlikle işlemde oluyor. Elinizdeki kredi kartı bilgileri de bitcoin mantığıyla işletiliyor. Bitcoin hesap kartınızdan, kredi kartınızdan daha güvenilir. Dünyanın çoğu yerinde insanlar artık bitcoin le alışveriş yapıyor. Dolar mantığı gibi de değer kazandığı için çok dikkat çekti hepsi bu. Abartmayın ve gelişime ayak uydurun arkadaşlar. Kimse size arsa yatırımı yerine bitcoin yapın demiyor, ayak uydurun yeter.
    Cevapla
  • trafik çilesi 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet güvencesine ihtiyaç duyulacak bir noktası yok. Servet yatırmak zorunda değilsiniz. Kullanım amaçlı 1000 TL yatırılabilir. Zaten hızlıca o 1000 TL değer kazanıyor, 1 ay sonra 1500 TL olabiliyor. Sonra çek tekrar 1000 TL ni ordan kazandığın 500 TL ile yoluna devam et. Çoğu devlet sanal paraya geçme hazırlıkları yapıyor ki bizim hükümetimiz de buna dahil. Unutmayın, teknolojiye kimse karşı koyamaz. Bir şekilde ayak uydurmak zorundayız. Ayrıca bitcoin piyasası günde yüz kere hackleniyor, ama tekrar kopya bilgileri saniyesinde geri sisteme koyuyorlar. Yıllardır kimsenin 1 kuruşu kaybolmadı.
    Cevapla
  • dr şair 6 yıl önce Şikayet Et
    devlet güvencesi yok şeffaflık yok.para bir anlamda makbuzdur değer olarak hazinedeki altın gösterilir. dersen ki sanki şimdi bunların hepsi varmı devletlerin parasında tabi ki sorunlar var ama bitcoin bunların abartılmış veya kontrol edilemeyen şekli suistimale çok açık kimse parasını kaptırmasın
    Cevapla
  • siyonistoyunu 6 yıl önce Şikayet Et
    pazarlıkla 6 bin $ alabiliyorsanız hemen alın, 3 ay içinde 15 bin $ satarsınız
    Cevapla