Almanlardan Ruslara kritik izin

Gazprom'un, Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattı projesi kritik aşama atlatıldı. Yılda 55 milyar metreküp Rus gazının Baltık Denizi üzerinden Almanya’ya sevk edilmesini sağlayacak boru hattı projesinin inşaatı için Almanya'dan gerekli izinler alındı.

Almanlardan Ruslara kritik izin
Almanlardan Ruslara kritik izin
GİRİŞ 01.02.2018 07:14 GÜNCELLEME 01.02.2018 07:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rus enerji şirketi Gazprom'un, Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattı projesinin inşaatı için Almanya'dan gerekli izinleri aldığı bildirildi.

KRİTİK KARAR

Gazprom'dan yapılan açıklamada, Almanya'nın, Kuzey Akım 2 boru hattı projesine yönelik kritik öneme sahip bir karar verdiği kaydedildi.

GEREKLİ İZİNLER ALINDI

Almanya’nın Greifswald şehrinde doğalgaz alım terminalinin inşatına da başlanacağının belirtildiği açıklamada, "Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattı projesinin inşaatı için Almanya'dan gerekli izinler alındı" ifadesi kullanıldı.

55 MİLYAR METREKÜP GAZ SEVK EDİLECEK

Toplam maliyeti 9,5 milyar dolar civarında olması beklenen Kuzey Akım 2 projesiyle, yılda 55 milyar metreküp Rus gazının Baltık Denizi üzerinden Almanya’ya sevk edilmesi planlanıyor.

DEV ORTAKLAR VAR!

Başta ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin inşasına karşı çıktığı projenin ortakları arasında Gazprom’un yanı sıra Shell, OMV, Engie, Uniper ve Wintershall gibi şirketler yer alıyor.

YORUMLAR 3
  • osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    gün gelir ve kapı ardında polis bekliyordur
    Cevapla
  • Adiga81 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD rusyaya uygulanan yaptırımları delmeye çalıştığı için derhal almanyaya müdahale etmeli.
    Cevapla
  • Cebiki 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanlara güvenilmez Rusya hata yapmış
    Cevapla