Alışveriş limiti 22 euroya indiriliyor

Yurt dışından e-ticaret yoluyla sipariş edilen ürünlere yönelik gümrük muafiyet oranı, 30 eurodan 22 euroya düşürülüyor.

Alışveriş limiti 22 euroya indiriliyor
Alışveriş limiti 22 euroya indiriliyor
GİRİŞ 31.01.2018 14:55 GÜNCELLEME 31.01.2018 14:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yurt dışından e-ticaret yoluyla sipariş edilen ürünlere yönelik gümrük muafiyet oranı, 30 eurodan 22 euroya düşürülüyor. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, konuya yönelik hazırlanan karar, Bakanlar Kurulu'nda imzaya sunuldu.

 

 

Buna göre, posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla ithal edilen ürünlere ve siparişlere yönelik gümrük muafiyet oranı 30 eurodan 22 euroya düşürülecek.

Avrupa Birliği ülkelerinde genel olarak bu oranın 22 euro olarak uygulanması nedeniyle Türkiye'de de bu yönde düzenleme kararı alındı.

30 euro sınırını gözeterek sipariş vermiş olan alıcıların işlemlerinin tamamlanması ile posta ve hızlı kargo operatörlerinin kendi sistem ve iş akışlarını söz konusu değişikliğe uyarlayabilmesi amacıyla 15 günlük geçiş dönemi de öngörülüyor.

Ayrıca yurt dışından posta ve hızlı kargo yoluyla Türkiye'ye gönderilen ve burada bulunmayan bilimsel ve eğitim amaçlı kitaplar için uygulanan tek ve maktu vergi oranının yüksek olması nedeniyle, bu eşyaya uygulanan muafiyet limiti de 150 euroya çıkarılıyor.

Söz konusu kitaplar için yurt dışında uygulanan KDV oranı göz önünde bulundurularak, yüzde 8'lik tek ve maktu vergi belirlendi. Söz konusu vergi oranı, kitapların bedeline göre, AB ülkelerinden gelenlerde yüzde 18, diğer ülkelerden gelenlerden ise yüzde 20 uygulanıyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Ragnar 6 yıl önce Şikayet Et
    Pahalı bile olsa vergisini ödeyip yurtdışından almak daha mantıklı. En azından güvenilir. Şark kurnazlarına para kaptırmaya gerek yok.
    Cevapla
  • ccc 6 yıl önce Şikayet Et
    millet uyandı yurt dışından alışveriş yapmaya başladı ama sizin işinize gelmedi yüksek vergilerden bıktık artık yazık şu ülkenın vatandaşlarına yıllardır sömürülüyoruz ve sizde bizi yontmaktan yorulmadınız helal olsun....
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    avrupada yillardir öyle. polisine göre 26 euroya kadar göz yumabiliyorlar
    Cevapla