Taşeron kadro başvurusu reddedilenler ne yapacak? O tarihe dikkat!

Binlerce taşeron işçisinin uzun zamandır beklediği kadro başvuruları 12 Ocak'ta sona erdi. Kadro almaya hak kazanan taşeron işçilerinin adlarının bulunduğu listeler de kurumlar tarafından açıklanmaya başladı. Peki, kadro listesinde adı bulunmayan ve kadro başvurusu reddedilen işçiler ne yapacak? İşte, itiraz dilekçesi örneği

Taşeron kadro başvurusu reddedilenler ne yapacak? O tarihe dikkat!
Taşeron kadro başvurusu reddedilenler ne yapacak? O tarihe dikkat!
GİRİŞ 26.02.2018 09:29 GÜNCELLEME 26.02.2018 09:29

Taşeron kadro başvuruları 2 Ocak'ta başlayıp 12 Ocak tarihinde sona erdi. Kadro başvurusunda bulunan ve hak sahipleri listesini bekleyen işçiler, başvurularının reddedilmesi halinde nasıl bir yol izleyeceklerini merak ediyorlar. Taşeron işçileri kadrosuna dahil edecek kurumlardan bazıları hak sahipleri listelerini yayınlandı. Kadro almaya hak kazananların isimleri açıklanmaya devam ederken, başvurusu reddedilenlerin itiraz hakkı bulunduğunu belirtmek gerekiyor. Peki, taşeron işçileri hak sahipleri listesinde adını bulamayanlar ne yapacak? Kadro başvurusu kabul edilmeyen taşeron işçileri nereye itiraz edecekler? İşte, taşeron kadro başvurusu itiraz dilekçesi örneği...

BAŞVURUSU REDDEDİLEN TAŞERON İŞÇİLERİ...

 

 

Kadro hakkı kazanan taşeron işçilerinin isimleri kadro alacakları kurumlar tarafından internet sitelerinde ilan edilmeye başlandı. Başvuruda bulunan işçilerden kadro hakkı kazanamayanlar ve başvurusu reddedilenler oldu. Peki, kadro başvurusu reddedilenler nasıl bir yol izleyecekler? Tespit Komisyonunun İncelemesi ve hak sahiplerinin ilanının ardından, işçiler için itiraz süreci başlayacak.

Hak sahipleri listesinde adını bulamayan taşeron işçilerinin kadrolar ilan edildiği gün itibariyle toplam 3 gün içinde itiraz haklarını kullanmaları gerekiyor. Bu durumda başvuruda bulundukları kurumların internet sitelerini takip eden işçiler, kendi isimlerini bulamamaları durumunda 3 gün içinde itiraz dilekçesini verecekler.

İTİRAZ SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK

Tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanı 12 Ocak- 20 Şubat, ilana itirazlar 21-23 Şubat, itirazların incelenmesi ve kesin listenin ilanı 24 Şubat-2 Mart, sınavın gerçekleştirilmesi 3-22 Mart, sınav kuruluna itiraz 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanı ise 27-31 Mart tarihleri aralıklarında yapılacak.

KADRO HAKKI KAZANANLAR NE YAPACAK?

Kurumların yayınladığı listelerde adını bulan işçiler için sınav süreci başlayacak. Belirlenen usullerle sınava giren işçiler daha sonra güvenlik soruşturması ve gerekli işlemlerin ardından en geç 2 Nisan tarihinde kadroya geçmiş olacak.