Fiyatı 55 liradan 122 liraya çıktı

2017 yılında fıstıkta beklenen rekolte olmayınca stokçular devreye girdi.

Fiyatı 55 liradan 122 liraya çıktı
Fiyatı 55 liradan 122 liraya çıktı
GİRİŞ 26.01.2018 15:15 GÜNCELLEME 26.01.2018 17:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, stokçuların, ellerindeki mahsulü piyasaya sürmeyerek 55 lira olan iç fıstığın kilogram fiyatının 122 liraya kadar yükseldiğine dikkat çekti.

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, stokçuların, ellerindeki mahsulü piyasaya sürmeyerek iç fıstığın kilogram fiyatını 122 liraya kadar yükselttiğini, mahsul zamanı kilogramı 55-58 lira olan iç fıstığın, şu anda 122 liraya kadar çıktığını belirterek, "Eğer müdahale edilmezse fıstık stokçuları yüzünden vatandaş baklava yiyemeyecek" dedi.

 

 

KADEMELİ OLARAK YÜKSELTİYORLAR

Yıldırım yaptığı açıklamada, önceki yıl fıstıkta beklenilen rekolte olmadığını ancak kıtlık da çekilmediğini, fıstık tüccarlarının, üreticinin elindeki ürünü aldıktan sonra fiyatları kademeli olarak yükselttiğini söyledi.

55 LİRADAN 115 LİRAYA YÜKSELDİ

Baklava yapımında kullanılan iç fıstığın kilogram fiyatının 2016'da hasattan sonra 55-60 liradan kademeli olarak 115 liraya yükseltildiğini aktaran Yıldırım, fıstığın 2 yılda bir mahsul vermesi nedeniyle geçen yıl da istenilen miktarda ürün olmadığını kaydetti.

FISTIK KARABOSRACILARIN ELİNDE

Yıldırım, "Geçen yıl istenilen miktarda olmadı. Bunun nedeni fıstığın bir yıl olup bir yıl olmaması... Bunu fırsat bilen stokçular, üretim zamanı indirdikleri fiyatları tekrar yükselttiler. Bu konuyu sorduğumuzda 'Üreticiler para kazanmasın mı?' diyorlar. Şu an üretici kazanmıyor ki... Köylünün, çiftçinin elinde fıstık yok ki... Bütün fıstık stokçuların, karaborsacıların elinde... Üreticinin elindeki fıstık bittikten sonra fiyatları yükselttiler" ifadelerini kullandı.

MİLLET BAKLAVA ALAMAYACAK!

Fıstık fiyatlarındaki artış sonucu baklava fiyatlarının da yükseldiğini belirten Yıldırım, "Daha da artarsa millet baklava alamayacak." dedi.

Yıldırım, gelecek yıl fıstığın bol olacağını ve ağustos ayından itibaren fıstık fiyatlarının neredeyse yarı yarıya düşeceğini iddia ederek, "Fiyatlar düşecek, üreticinin elindeki ürünler alınacak. Sonra stokçular, karaborsacılar tekrar fiyatı yükseltecek. Halk yine mağdur olacak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 9
  • semih 6 yıl önce Şikayet Et
    Cevizli baklava yeriz. Sıkıntı yok. :)
    Cevapla
  • vatan millet 6 yıl önce Şikayet Et
    yaw 1 sene ne fıstık nede fıstıklı baklava yemesek ne olur. bu adamlar iyice tozuttu. bırakın kendileri yesin.
    Cevapla
  • yorumsuz 6 yıl önce Şikayet Et
    merak etmeyin arkadaslar bu ulke de butun stoklari eritecek olan gorgusuz zenginler oldugu surece biz her daim fistiga ve baklavaya hasret kaliriz...
    Cevapla
  • Rotterdam 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katiliyorum. Bizde almayiz sizde kar degil zarar edin akliniz badiniza gelsin. Vatandasa hep yuklenin sakin Allahtan korkmayin
    Cevapla
  • gaziantepli 6 yıl önce Şikayet Et
    fıstık yükselince baklavacı beyefendiler fiyatı yükselttiniz fıstığın fiyatı çöp oldu düşürmediniz şimdi fiyat yine yükseldi diyerek geçirin bakalım baklavaya yapın kilosunuz 150 TL kimse yemesin
    Cevapla
  • Burma 6 yıl önce Şikayet Et
    Favorim cevizli tatlılar.
    Cevapla
  • Musti 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir el atmadıgınız fıstık kaldı onada el atın onu da fındık gibi Bitirin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle