Bakan Ağbal'dan asgari ücret açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Afrin operasyonunun ekonomiye olumsuz etkisi olmayacağını söyleyerek Asgari Ücret açıklaması yaptı.

Bakan Ağbal'dan asgari ücret açıklaması
Bakan Ağbal'dan asgari ücret açıklaması
GİRİŞ 24.01.2018 12:00 GÜNCELLEME 24.01.2018 12:15
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bakan Ağbal, "Her sene Eylül-Ekim aylarında asgari ücret üzerinden alınan vergiler, verilen asgari ücretin altına düşüyordu. Kalıcı bir düzenlemeye sokmak istiyoruz. Asgari ücret yılbaşında açıklanan tutarın altına inmeyecek" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın konuşmasından satır başları:

Büyüme ve istihdam tarafından son derece olumlu gelişmeler var. 2017 yılında da son derece güçlü bir bütçe performansı ortaya koymuş olduk. 

2017 yılı başında herkesin beklentisi karamsardı. Hükümet olarak aldığımız tedbirler sonrasında yüzler gülmeye başladı. 2017 yılının 3'ncü çeyreğinden sonra yatırım alanında kıpırdamalar meydana geldi. Beklenti kanalından baktığımız zaman 2018 yılında moraller iyi, ileriye yönelik beklentiler olumlu.

2018 yılında yatırımlar tarafının daha güçlü seyredeceğini biliyoruz. İstihdam edilen kişi sayısı artıyor. Asgari ücret gelişmesi de tüketim tarafında olumlu hareket getirecek. Kredi Garanti Fonu kanalı üzerinden kredi genişlemesi devam edecek. Kamu maliyesi, ekonomiye büyüme tarafında özellikle vergi ayağında destekleyici unsurlar getirecek.

ZEYTİN DALI HAREKATININ EKONOMİYE ETKİSİ

Ekonomi üzerinde olumsuz bir etki getirmesi mümkün değil. Amaçlarına ulaşacak şekilde ilerliyor.

2018'de ekonomiye  yönelik beklentileri olumlu etkileyecek. Suriye'deki istikrarsızlıklar,  jeopolitik gerginlikler ekonomiyle ilgili beklentileri olumsuz etkileyebiliyor.  Türkiye'nin kararlı şekilde bu operasyonu yapıyor olması, herkesin beklediği  şekilde başarıyla sonuçlanacak olması, beklentinin bu yönde olması, ekonomiye bu  kanaldan gelecek riskleri ortadan kaldırıyor.

Hayatın içinde, alışveriş merkezlerinde, sokaklarda ve caddelerde büyük bir canlılık var. Geleceğe dair beklentiler olumlu olduğu için, ister istemez güven endekslerinde kendini gösteriyor. Bu yakalanan ivmelerin de 2018 yılında devam edeceğini görüyoruz. Hayatın gerçekliği içerisinde baktığımızda 2017 yılında terörle yürütülen kararlı mücadele sayesinde, 2016 yılında yaşadığımız hadiseleri yaşamadık. İnsanlar çok rahat bir şekilde alışveriş yapıyorlar, geleceğe güvenle bakıyorlar. Ekonomiye de bu destek veriyor. 2018 yılında da büyüme tarafında her zaman kararlı olduğumuzu ifade ediyoruz. İstihdamın arttığı, büyümenin devam ettiği bir yıl olacak 2018. İnanıyorum ki Türkiye 2018'i yukarıda bir noktada yılı bitirecek.

TORBA YASADA NELER OLACAK?

Maliye Bakanlığı olarak zaman zaman ortaya çıkan ihtiyaçları karşılamak amacı ile yasal düzenlemelerimiz var. 2018 yılında yatırımları ve istihdamları teşvik etme amacıyla düzenlemeler planlamıştık. Torba Yasa diye tabir ettiğimiz çalışmaya başlamıştık. Bakanlıklarımız ile koordine halinde düzenlemeleri inceliyoruz. Yakın bir zamanda uygun görülen düzenlemeleri meclise sevk etmeyi düşünüyoruz. 

2018-2019 yıllarında yatırım harcamaları kapsamında makine teçhizat harcamalarında teşvik edici düzenlemeler yapmak istiyoruz. Bizim Ar-Ge Merkezleri'nde alınan makineler var. Bu yıllarda alınacak makineler için KDV istisnası getireceğiz. 

İstihdamın teşviki ile ilgili 2020'ye kadar olan süreçte milli istihdam seferliğine devam ediyoruz. Bu düzenlemeler olacak. İmalat sanayi ve bilişim sektöründe istihdam teşvikleri vereceğiz.

Her sene Eylül-Ekim aylarında asgari ücret üzerinden alınan vergiler, verilen asgari ücretin altına düşüyordu. Kalıcı bir düzenlemeye sokmak istiyoruz. Asgari ücret yılbaşında açıklanan tutarın altına inmeyecek.

Sporun teşviki bakımından vergi düzenlemelerimiz olacak.

Kamu taşınmazların ekonomiye kazandırılmalarıyla ilgili düzenlemelerimiz olacak.

Otomotiv sektörüne yönelik üretim maliyetlerini aşağı çekecek ÖTV kaynaklı vergi yüklerini ortadan kaldıracak düzenlemelerimiz olacak.

Çalışma Bakanlığımızın, işverenlerin sosyal güvenlik kurumuna yükümlülüğünü azaltan öneriler var. Bu son derece önemli.

Hazine Müsteşarlığımız, BES'in daha da geliştirilmesi konusunda düzenlemeler getiriyor.

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımızın sosyal hayata dair bakanlığın görev alanlarına giren birtakım düzenleme önerileri olacak. 

Bu hafta sonuna kadar bunları toparlayacağımızı düşünüyorum.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Her sene Eylül-Ekim aylarında asgari ücret üzerinden alınan vergiler, verilen asgari ücretin altına düşüyordu. Kalıcı bir düzenlemeye sokmak istiyoruz. Asgari ücret yılbaşında açıklanan tutarın altına inmeyecek.

Ayrıntılar Geliyor...

YORUMLAR 9
  • CoSmos 6 yıl önce Şikayet Et
    Gelir vergisi dilimlerini total maaş için daha yukarı taşırlarsa sadece asgari ücret değil tüm çalışanların sıkıntısı giderilir sadece asgari ücretliden gelir vergisi kesilmiyor diğer çalışanlaradan kat ve kat fazlası kesiliyor bunu asgari ücretli olarak görmemek gerek.
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    sanki herkes asgari ucret aliyor yuzde 27 vergi veriyoruz....3 cocuk okutuyorum yaziklar olsun.... suriyeliler 750 maas veriliyor....
    Cevapla
  • Ercan 6 yıl önce Şikayet Et
    Düşürün çok fazla oldu bu ... Bizden kesin gariban milletvekillerine verin yazık adamlara
    Cevapla
  • Mine 6 yıl önce Şikayet Et
    Meskene tedaş affı yada yapılandırma
    Cevapla
  • Turgut Utku 6 yıl önce Şikayet Et
    Sorun şudur ki gelir vergisi 2017 yılında şahsım 'dan her ay kesildi. Bu uygulama neye göre yapılıyor. Sayın bakandan Rica ediyorum . Bir açıklama yapsın.
    Cevapla
  • Şaban 6 yıl önce Şikayet Et
    2017de kesılen asgarı ucret kesıntılerı ne zaman yatacak.s
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle