Üretimi durduracaktı! Arapların siparişiyle kurtuldu

Airbus, A380 model süper jumbo jetlerin kaderini belirleyecek görüşmelerde mutlu sona ulaştı. Emirates ile toplam değeri 16 milyar dolar olan 36 adetlik sipariş için anlaşmaya varıldı

Üretimi durduracaktı! Arapların siparişiyle kurtuldu
Üretimi durduracaktı! Arapların siparişiyle kurtuldu
GİRİŞ 18.01.2018 15:06 GÜNCELLEME 18.01.2018 16:08
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Emirates ve Airbus arasında uzun süredir devam eden süper jumbo jet müzakereleri sona erdi ve siparişte anlaşıldı. Bugün duyurulan anlaşmaya göre 36 adet Airbus A380 model süper jumbo jet karşılığında Emirates Hava Yolları'na tam 16 milyar dolar ödeyecek. 

800 üzeri yolcu kapasitesi bulunan çift katlı A380 uçakları dünyanın en büyük ticari yolcu jeti olarak bulunuyor. Dubai merkezli Emirates 36 uçaklık siparişe ait teslimatlarını 2020 yılından itibaren alacak.

 

Fransız üretici Airbus için bu sipariş büyük önem taşıyordu zira dünyada jumbo jet uçaklara olan talebin azalmasıyla birlikte Airbus, A380 programını gözden geçiriyor ve Emirates'ten beklenen sipariş alınamazsa A380 üretimini aşamalı olarak bitirmeyi planlıyordu.

Airbus COO'su bu sipariş gelmediği takdirde programı durdurmaktan başka çareleri olmadığını ve Emirates'in 8-10 yıllık periyotta yıllık 6 uçak alabilecek nadir şirketlerden olduğunu belirtmişti.

Emirates tarafından yapılan açıklamada "Şirketimizin 101 uçaktan oluşan güçlü A380 filosu ve mevcut siparişlerle gelecek 41 uçakla birlikte Emirates A380 programına olan güvenini filosunu toplam değeri 60 milyar dolar olan 178 uçağa çıkararak göstermiştir. " denildi. 

BAE'li şirket, büyümelerinde ve müşteri memnuniyetlerinde A380'in geniş tasarımının etkisinin büyük olduğuna da dikkati çekti.

Öte yandan, yeni A380 siparişinde uçakların hangi motora sahip olacağı için henüz açıklanmadı. Airbus bu programda hem GE hem de Rolls-Royce marka motorları kullanıyor ve seçeneklerin değerlendirilme aşamasında olduğu söyleniyor. 

YORUMLAR 8
  • KIRKiKi 6 yıl önce Şikayet Et
    sıkıysa almasınlar
    Cevapla
  • Kayı boyu 6 yıl önce Şikayet Et
    BAE zaten ingiliz soyu sonuçta ingilizin parası ingilize gitmiş. Ama hepsi ümmetin malına çöreklendiği için haramdır haram.
    Cevapla
  • .... 6 yıl önce Şikayet Et
    Araplar almasa model üretimden kalkacak. Demek ki batı 2. Ve 3. Dünya ülkelerine ticaret yapamaz sa ekonomisi zorda. Sağolsun bizlerde bu kafa olduğu sürece onları daha çok ihya ederiz.
    Cevapla
  • Arnıld 6 yıl önce Şikayet Et
    Filistinli kardeşlerimizi abd dolarına muhtaç eden zengin körfez ülkelerine yazıklar olsun. Suudi Arabistana irana yazıklar olsun .
    Cevapla
  • Şevket Hoca 6 yıl önce Şikayet Et
    para saçarak koltuklarını koruduklarını sanan zavallılar kaddafi ve saddam ı unutmasınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle