İstanbul - Ankara arası (YHT) - Yüksek Hızlı Tren bilet fiyatları kaç TL?

İstanbul Ankara arası hızlı tren fiyatları ne kadar oldu? Hangi duraklardan geçiyor? YHT biletini nereden alabilirim? İstanbul Ankara arası seyahat edecek yolcular için büyük kolaylık sağlayan hızlı tren hakkındaki her şey haberimizde..

İstanbul - Ankara arası (YHT) - Yüksek Hızlı Tren bilet fiyatları kaç TL?
İstanbul - Ankara arası (YHT) - Yüksek Hızlı Tren bilet fiyatları kaç TL?
GİRİŞ 29.01.2018 13:39 GÜNCELLEME 29.01.2018 13:39
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İstanbul Ankara arasını en hızlı, en güvenli ve en konforlu şekilde gitmenin yolu (YHT) hızlı trenden geçiyor. Günde 7 sefer yapacak olan İstanbul Ankara arası hızlı trenden bazen yoğun ilgiden dolayı bilet bulmak zorlaşabiliyor ve ilk sefer saat 06:45’de başlıyor son sefer ise 17:30 da. Peki bileti online nasıl alabilirim? Yüksek Hızlı trenlerde Business ve Ekonomi olmak üzere 2 tür vagon bulunmaktadır.  2018 İstanbul Ankara arası hızlı tren bilet fiyatı ne kadar? Kaç saate gidebilirim? Bileti nereden alabilirim? Tüm detayları sizler için hazırladık...

HESAPLI BİLET

Trenin hareket saatine 72 saat kalıncaya kadar alınabilen, iade, değişiklik ve açık bilete çevrilme hakkı bulunmayan bilettir. Ayrıca tarife indirimi uygulanamaz.

STANDART BİLET

Trenin hareketine 5 dakikaya kalıncaya kadar alınabilen, sadece 1 kez değiştirilme hakkı olduğu gibi açık bilete de çevrilebilme hakkı verilen bilettir.  

ESNEK BİLET

3 kez değişiklik, iade ve açık bilete çevrilme hakkı verilen bilet çeşididir.

YHT PLUS

Business ve Ekonomi vagonlarında verilen yemek hizmetlerini kapsayan ve “Plus” olarak adlandırılan bu hizmet için 15.00 TL ek ücret talep edilmekte. Plus hizmeti satın alan yolcular için sabah saatlerinde (11.00’e kadar) kahvaltı, 11.00'den sonra sıcak yemek hizmeti verilmekte olup içecek ikramları sınırsızdır.

2018 İSTANBUL ANKARA ARASI YHT BİLET FİYATLARI BELİRLENDİ!

Standart Bilet: 70.00 TL

Esnek Bilet : 84.00 TL

Business Standart Bilet :101,50 TL

Business Esnek Bilet : 122.00 TL

YÜKSEK HIZLI TREN İNDİRİM ORANLARI

Yüksek Hızlı Tren seyahatlerini “Standart Bilet” ve “Esnek Bilet” ile gerçekleştirecek çeşitli yolcular için farklı indirim oranları şöyle.

%50 İndirim: 65 Yaş üstü vatandaşlar, 7-12 yaş arası çocuklar, ayrı yer istendiği takdirde 0-6 yaş arası çocuklar  

%20 İndirim: 13-26 yaş arası gençler, 60-64 yaş arası vatandaşlar, öğretmenler, gidiş ve dönüş bilet alanlar, TSK mensupları, Sarı Basın Kartı sahipleri ve en az 12 kişiden oluşan gruplar.

Ücretsiz: 0-6 yaş çocuklar (ayrı yer istememek koşuluyla), ağır engelli vatandaşlar, savaş gazileri ve birinci dereceden yakınları, birinci dereceden şehit yakınları, devlet sporcuları.

İSTANBUL ANKARA HIZLI TREN BİLET ÜCRETLERİ-DURAKLARI

Ankara'ya hızlı trenle seyahat etmek isteyen yolcular bilet ücreti olarak 70 lira ödeyecek. Günde 7 sefer yapacak olan İstanbul-Ankara hızlı treni için ilk sefer Pendik'ten 06:45' de başlıyor son sefer ise 17:30'da bitiyor.  Hızlı tren seferleri İstanbul (Pendik) kalkış ve Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı (ATG) varışlı olarak gerçekleşiyor.  İstanbul'dan Ankara'ya hızlı trenle seyahat etmek isteyen yolcular bilet ücreti olarak 70 lira ödeyecek. Günde 7 sefer yapacak olan İstanbul-Ankara hızlı treni için ilk sefer Pendik'ten 06:45' de başlıyor son sefer ise17:30'da bitiyor. Ortalama yolculuk süresi ise 4 sa 15 dakikadır. Hızlı tren seferleri İstanbul (Pendik) kalkış ve Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı (ATG) varışlı olarak gerçekleşiyor.

 İSTANBUL ANKARA HIZLI TREN DURAKLARI

İstanbul Ankara Ankara arasında sefer yapan hızlı trenlerin durakları sırasıyla şunlar; Pendik, Gebze, İzmit, Arifiye, Bilecik, Bozüyük, Eskişehir, Polatlı, Lale Ankara

 YÜKSEK HIZLI TREN BİLETİ NEREDEN VE NASIL ALINIR?

--Mobil uygulamalardan, ”tcdd e-bilet” uygulaması mobil marketlerden indirerek

--PTT gişelerinden

--TCDD gişelerinden

--İnternet sitesinden(yolcu.tcdd.gov.tr)

--Çağrı merkezinden 444 82 33,

--TCDD bilet satış acentelerinden

--Kamil Koç Acenteleri

--Özkaymak Acenteleri

--Trenmatiklerden alabilirsiniz

YORUMLAR 12
  • Yaşar aydın 5 yıl önce Şikayet Et
    Uçak biletleri trenden daha ucuz, otobüsle aynı bu durumda otobüs ve tren tercih edilmez
    Cevapla
  • ali corumlu 4 yıl önce Şikayet Et
    70 lira ankara ist. Ben. Amaeaya. 130 aldim. Yalan konusmayin o. Rahatlikta mi otobus
    Cevapla
  • yasin aslıyüce 5 yıl önce Şikayet Et
    acaba hangi uçak bu fiata uçuyor .sadece 6 koltuk varda bizmi almadık. zamanıyla ilgilide trene 10 .dakiyka kala binebilirsin uçak öylemi otobuse gelince esenlerden bindigimde 7-8 saatte molayıda otobanın dışında tercih sizin ne diyeyim
    Cevapla
  • Yusuf Çağlar 6 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca İstanbul Ankara arası uçak 70 TL. 55 dakika sürüyor insanlar neden trenle gitsin ki?
    Cevapla
  • ali corumlu 4 yıl önce Şikayet Et
    70 ucak al ben sana 3 katini veriyim. Yalanci kemal yardakcilarimisin nesin
    Cevapla
  • Yusuf Çağlar 6 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki Sivas İstanbul 150 Tl civarında olacak. Hiç bir Sivaslı o paraya 5.5 saate İstanbul'a trenle gitmez. Sivaslı deli mi 1.20 dakikada 0rtalama 60 liraya uçacağı İstanbul'a onca saati iki kat fazla paraya gitsin. :))) Deneyim yaşamak isteyenler olacaktır elbet ama uçak yolculuğunu tercihleri olacaktır.
    Cevapla
  • yalnız 5 yıl önce Şikayet Et
    senin uçak bilet fiyatların 20 sene önceden kalmış bir güncelleme yap istersen
    Cevapla
  • hızlı tren hızlı 6 yıl önce Şikayet Et
    otobüsler yaklaşık 60-65 arası 4 saat 45 dakikada gidiyorlar. hızlı tren biraz daha hızlı olsa iyi olur.
    Cevapla
  • FATİH 5 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl hızlı trenmiş bu şimdi Pendik-ANKARA bu kadar saat sürer mi? Otoyoldan 3,5 saatte otomobil sürüyor bir yanlışlık olmasın?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle