e-Bordro maaş sorgulama! e-Devlet maaş bordrosu nasıl sorgulanır?

2018 yılı memur maaş zamlarının kesinleşmesi ile beraber binlerce memur girdisi çıktısıyla 2018 Ocak maaşlarının ne kadara geleceğini merak ediyor. Peki, 14 Ocak itibariyle yayınlanan Ocak ayı maaş bordrosu nasıl öğrenilir? İşte, e-Devlet üzerinden maaş bordro sorgulama işlemi ayrıntıları...

e-Bordro maaş sorgulama! e-Devlet maaş bordrosu nasıl sorgulanır?
e-Bordro maaş sorgulama! e-Devlet maaş bordrosu nasıl sorgulanır?
GİRİŞ 05.02.2018 09:52 GÜNCELLEME 14.03.2018 14:48

Dün itibariyle yayınlanan emekli ve memur maaş bordrolarında, şahıslar aldıkları maaşın hareketlerini net olarak görebiliyorlar. Peki, yeni yıl zammının ekleneceği ilk maaş olan Ocak ayı maaşı bordrosu nasıl ve nereden öğrenilir? Geçtiğimiz yıllarda başlatılan maaş bordro detaylarının yayınlanması, çalışan ve emeklilerin maaşlarının brüt ve net tutarlarını görmelerini sağlıyor. Peki, Ocak ayı itibariyle yayınlanan ve erişime açılan maaş bordro sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte, e-Devlet üzerinden maaş bordrosu sorgulama...

e-BORDRO MAAŞ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

 

Maliye Bakanlığı tarafından maaş sahiplerine verilen bordro sorgulama hizmeti e-devlet üzerinden rahatlıkla halledilebiliyor. 14 Ocak 2018 itibariyle de erişime açılan maaş bordrolarını sorgulamak isteyen vatandaşların www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden  T.C. kimlik numarası ve E Devlet şifreleri ile e-Devlet sistemine girerek sağ üst kısımda bulunan arama kutucuğuna e-Bordro sorgulama yazarak işlemini gerçekleştirmeleri sağlanıyor.

Daha evvel Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi üzerinden yapılan maaş bordrosu sorgulama işlemi artık, birçok resmi işlem gibi e-Devlet kapısı üzerinden halledilebiliyor. 

MAAŞ BORDROSU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

e-DEVLET'E NASIL GİRİŞ YAPILIR?

E-Devlet uygulamasında bulunan hizmetler ile ilgili işlem yapılabilmesi için, E-Devlet’e giriş yapılması gerekir. Giriş, turkiye.gov.tr internet sitesinden yapılır. Giriş için kullanıcılar; T.C. kimlik kartı, E-Devlet şifresi, mobil imza, e-İmza ve internet bankacılığı seçeneklerini kullanabilirler. Kullanıcılar tarafından en fazla kullanılan seçenek, E-Devlet şifresidir. Giriş işlemi yapıldıktan sonra e-Hizmetler menüsündeki kurumlar üzerinden istenilen hizmete ulaşılarak işlem yapılabilir. Ana sayfada bulunan arama kutucuğuna ulaşılmak istenen kurum ya da hizmet adı yazılarak da daha hızlı işlem gerçekleştirilebilir.