MKE, ASELSAN gibi çalışacak

HÜKÜMET, Makine Kimya Enstitüsü’nün (MKE) üretim kapasitesi ve teknolojisini yenilemek için karar aldı.

MKE, ASELSAN gibi çalışacak
MKE, ASELSAN gibi çalışacak
GİRİŞ 14.01.2018 07:02 GÜNCELLEME 14.01.2018 07:09
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Kurumun, TSK’nın ihtiyaçlarının büyük bölümünü karşılaması için yeniden yapılanması sağlanacak. MKE, TAİ ve ASELSAN gibi farklı bir statüye kavuşturulacak. Konu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayi İcra Komitesi’nde de gündeme geldi.

Edinilen bilgiye göre, üretim tesislerinin büyük bölümü, Kırıkkale’de olan Makina Kimya Enstitüsü’nün üretim kapasitesi ve geleceği iki ayrı toplantıda konu oldu.

 


Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısında, yerli savunma sanayinin üretim kapasitesi ve planlanması konuşulurken, MKE’nin hantal yapısı ve kapasitesi masaya yatırıldı. MKE’nin TAİ ve ASELAN gibi özel bir statüde, hızlı karar alan ve yeni teknolojilerle üretim yapan bir yapıya dönüştürülmesi değerlendirildi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 14
  • Boşver ya 6 yıl önce Şikayet Et
    Ulan bir ülke neden kendi fabrikasını satar vatandaş devlet işi diye yirtiyor lan tasoronlere okumayı bilmeye afedersiniz ama onlar bile kadro alırken biz okadar çabalıyoruz 4 sene 6 sene devlet kovaliyoruz mulaktlardan eleniyonuz hayırlısı diyoruz ama bu devlet kapisida kapanirsa başka nere kalıyor kadrolu işçi sayili yerler dur dur ben soyliyim eti maden TÜVASAŞ ve benim unuttuğum
    Cevapla
  • restorasyon 6 yıl önce Şikayet Et
    bilgisayar kullanmayı bilmeyen çok eski işe girenlerin hepsi emekli edilsin onun yerine , Türkiyenin ilk 1000e giren genç beyinleri işe alınsın anca böyle dünya devleriyle yarışır hale gelir
    Cevapla
  • ibrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    aman aselsana benzemesin, allah muhafaza is yapmazlar...
    Cevapla
  • memleket sevdalısı 6 yıl önce Şikayet Et
    ASELSAN ın ne olduğundan haberin yok .bi araştırda öyle yorum yap istersen
    Cevapla
  • Feyyaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Nedemek istiyorsun herşeye çomak sokmayın Aselsan bu ülkenin gururudur.
    Cevapla
  • mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun kırşehir ve yozgatada ilave tesisler kurulmalı işsizlik azalsın
    Cevapla
  • mahmut buldan 6 yıl önce Şikayet Et
    stajımı kırıkkale mke de yaptım. billahi herkez bir köşede oturuyor çay içip muhabbet ediyor. tv seyredip voleybol oynuyor. makinaların bir çoğu 2. dünya savaşından kalan alman malları boşta duruyor. inanınki gerçek bunlar. çalışan insan çok az..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle