Uygulama Türkiye'ye 260 milyon lira kazandırdı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı e-ihale uygulamasıyla yaklaşık 12 bin tasfiyelik araç ve eşyanın satışı gerçekleştirdi. Elde edilen gelir 260 milyon lira oldu.

Uygulama Türkiye'ye 260 milyon lira kazandırdı
Uygulama Türkiye'ye 260 milyon lira kazandırdı
GİRİŞ 13.01.2018 11:51 GÜNCELLEME 13.01.2018 11:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının elektronik ihale (e-ihale) uygulamasıyla 2017 yılında yaklaşık 12 bin tasfiyelik araç ve eşyanın satışı gerçekleştirildi, satışlardan elde edilen gelir 2016'ya göre yüzde 83 artışla yaklaşık 260 milyon lira oldu.

İŞLETME MÜDÜRLÜKLERİNDE KULLANILIYOR

Bakanlık tarafından 2014'te Ergazi ve Merkez tasfiye işletme müdürlüklerinde başlatılan e-ihale sistemi, halihazırda tüm tasfiye işletme müdürlüklerinde kullanılıyor.

Kaçakçılıkla mücadele kapsamında tasfiyelik hale gelen araç ve eşya satışlarının elektronik ortama taşınarak, satışlara katılan kişi sayısının, rekabetin ve gelirlerin artırılması, ihalelerin daha şeffaf ve hızlı yapılması amacıyla hayata geçirilen e-ihale sisteminin 79 bin kayıtlı üyesi bulunuyor.

ARAÇLAR İHALEYLE SATILIP HASILAT ELDE EDİLDİ

Geçen yıl kaçakçılıkla mücadelede ele geçirilen ve Türkiye'ye yasal yollardan getirilen ancak gümrük mevzuatına uygun bulunmadığı için tasfiyelik kapsamına alınan 6 bin 942 araçla 5 bin 19 grup eşya, ihaleyle satıldı ve bu satışlardan 259 milyon 740 bin lira hasılat elde edildi.

e-ihale sisteminde 2016 yılında 6 bin 848 araç, bin 76 eşya grubunun satışı gerçekleştirilirken bu satışlardan 141 milyon 645 bin lira gelir sağlandı. 2017 yılında ise bir önceki yıla göre toplam hasılatta yüzde 83 artış sağlandı.

UYGULAMA 30 BİN KEZ İNDİRİLDİ

Android ve IOS işletim sistemi tabanlı akıllı telefon ve tabletlerde e-ihale mobil uygulaması aracılığıyla ihale konusu eşya incelenerek teklif verilebiliyor.

Kullanıma sunulduğu 21 Mart 2017'den bu yana 30 bin kez indirilen mobil uygulamayla e-ihale işlemlerinin önemli bir kısmının mobil cihazlarla yapılması sağlandı.

ÜYELİK AŞAMASINDA ÜCRET TALEBİ YOK

Satışa sunulan her türlü eşyanın incelenebildiği e-ihale sistemine katılıp teklif verebilmek için üyelik formunun doldurulması ve sisteme üye olunması gerekiyor. Sisteme üyelik aşamasında herhangi bir ücret talep edilmiyor.

Kapalı teklif usulüyle yapılan ihalelere katılmak isteyenlerin teklif vermeden önce yeterli miktarda teminatı bankaya yatırmaları talep ediliyor. Üyelerin verdiği teklifler, üçüncü kişi ya da kurum personeli tarafından görüntülenemiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden e-devlet şifresiyle girilmiyor? Yeniden şifre ihtiyacı oluyor?
    Cevapla