İstanbul’da artık tamamen yasaklandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni İstanbul İmar Yönetmeliği bugün yürürlüğü giriyor.

İstanbul’da artık tamamen yasaklandı!
İstanbul’da artık tamamen yasaklandı!
GİRİŞ 12.01.2018 16:23 GÜNCELLEME 12.01.2018 16:23
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İBB Meclisi’nde bugün oylanacak yeni yönetmelikle değişen maddelerin büyük bölümüne, daha önce uygulanmakta olan İstanbul İmar Yönetmeliği’nin lehine olan maddeler ilave edildi.

Bundan böyle İstanbul’daki yapılarda bodrum katlar, asma kat, çatılarda düzenlemelere gidildi. Yeni yönetmeliğin en dikkat çeken yönü, eğimli arazilerde binaların üst katlarında bina cephesi ve bina derinliğinde kademe yapma şartları getirilmesi oldu. Binaların siluete olan etkisinin yumuşatılması amacıyla bundan sonraki imar uygulamalarında, kot alınan noktalara göre, eğimli arazilerde binaların üst katlarında bina hizası geri çekilerek kademeli hale gelecek. Üç kattan fazla iskan edilen katlı konut yapılarında, asansör yapma şartı getirildi.

EN KÜÇÜK DAİRE 1 ARTI 1 OLACAK

Bundan böyle İstanbul’da inşa edilecek yapılarda, banyo, mutfak ve yatak odasının bir arada olduğu 1 artı 0 daire yapılamayacak. Bundan sonra en küçük daireler 1 artı 1 olacak. Ruhsatlı ve iskanlı ticari yapıların katlarında, asma katların yapılmasının önü açılacak. Parsel büyüklükleriyle ilgili rahatlatıcı maddeler getirildi. Buna göre uygulamada karşılaşılan arsaların birleşme ve ayrışmalarından kaynaklanan sorunlar çözülecek.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 9
  • İstanbul 6 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul bitti yaşanmaz artık.kaçan kurtulur.ben şahsen evi satıp Lapseki ye yerleşmeyi düşünüyorum.bunaldım artık.
    Cevapla
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeni şartlar ne anlama geliyor anlamadım ama müteahhitlere yaramıştır başka anlamı yoktur. Yer gök bina oldu. Kımıldamaya yer kalmadı. Şehir içinde dolaşmak artık tam bir eziyet. İşe gidiş geliş süresi ortalama 3 saat. Yani tam bir eziyet. Bina fiyatları bina yükseklikleri kadar uçmuş gitmiş. Bir ömür boyu çalışsan ev alabilmek hayalden öte. Kimse bana işler yolunda gidiyor demesin.
    Cevapla
  • ... 6 yıl önce Şikayet Et
    Otopark sart bu kanun niye cikmiyor millet araba park edecek yer bulamiyor sokaklarda. 3 bina birlessin oyle kentsel donusum olsun alt katta genis bir otopark olsun. Bu niye dusunulmuyor
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Zaten otopark parasını belediyeler alıyor otopark yapmayan belediye ve müteahhit hırsızdır bu kadar
    Cevapla
  • GÖRELE... 6 yıl önce Şikayet Et
    araba nereye konulacak kaldırımı çiz aha oto park de daireyi sat onurlu yaşa ki adam olasın. yaya nerde yürüyecek.
    Cevapla
  • oflu 6 yıl önce Şikayet Et
    basra harab olduktan sonra ,,,,istanbul sahipsiz şehir ,,,,bundan böyle kaçan kurtulur ,,,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle