Stellar Lumens Coin nedir? Geleceği var mı?

Son dönemlerde Dünya çapında oldukça ilgi duyulan kripto paralardan bir tanesi olan Stellar Coin, son derece önemli özelliklere sahip.Peki herkes için açık bir dünya çağında finansal ağa duyulan ihtiyacın ortaya çıkardığı kripto para nedir? Stellar Coin nasıl çalışır? İşte detaylar...

Stellar Lumens Coin nedir? Geleceği var mı?
Stellar Lumens Coin nedir? Geleceği var mı?
GİRİŞ 12.01.2018 14:15 GÜNCELLEME 12.01.2018 14:15

Stellar Lumens; bankaları, ödeme sistemlerini ve insanları birbirine bağlayan; paranın hızlı, güvenilir ve neredeyse masrafsız hareketini sağlayan bir platformdur. Steller Coin, gerek kurulum amacı gerekse kullanım amacı ile diğer coinlerden daha farklı bir özelliğe sahip. Peki Steller Coin nedir, nasıl çalışır? Yatırım yapılır mı? Diğer coinlerden farkı nedir? Detaylar haberimizde…

STELLAR LUMENS COIN NEDİR?

Stellar Lumens, Ripple’dan ayrılan geliştiricileri (e-Donkey’in yapımcısı ve Joyce Kim) tarafından kurulan açık kaynaklı bir protokoldür. Yönetim kurulu üyeleri ve danışma kurulu üyeleri arasında Keith Rabois, Patrick Collison, Matt Mullenweg, Greg Stein, Joi Ito, Sam Altman, Naval Ravikant ve diğerleri yer alıyor. Stellar koin protokolü kar amacı gütmeyen Stellar Geliştirme Vakfı tarafından desteklenmektedir.

Stellar Lumens, 2014 yılında Ripple’dan ayrılan geliştiricilerden oluşan bir ekip tarafından oluşturulmuş bir kripto paradır. Stellar Lumens, finansal kuruluşlar arasında ödemelerin izlenmesi, güvenlik protokol izinlerini kontrolü ve alt yapı desteği veren açık kaynaklı bir ağdır. Stellar Lumens, para birimleri arasındaki takas işlemlerindeki maliyeti en alt seviyeye indirmek ve transfer sürelerinin kısaltılmasını kendisine amaç edinmiştir.

NASIL ÇALIŞIR?

Stellar Lumens, tüm diğer kriptokurrencies (en) gibi, blok zincir teknolojisinin damgasını haline getiren şu güzel sözcüğü taşıyor: yerelleşme. Yıldızlar ağı, bireylerin ve kurumların uluslararası bir konsorsiyumu tarafından desteklenen merkezi olmayan sunucuların ağında çalışır. Bu sunucular, ağın verilerini ve işlemlerini takip eden dağıtılmış defteri destekler.

Pratikte, Yıldız Protokolü daha kapsayıcı, daha esnek bir PayPal gibi işlev görür. Stellar’ı kullanmaya başlamak için, ağdaki bir çapaya para yüklemeniz gerekir. Bir banka ya da PayPal gibi, bu çapa paranızı tutar ve onun yerine sanal cüzdanınıza kredi verir.

GELECEK VADEDER Mİ?

Stellar Lumens, çıktığı ilk günden bu güne kadar olan sürede platformlarına kayıt olan kişilere ve Bitcoin yatırımcılarına milyonlarca dolar XLM dağıtımı yapmıştır. Tanınmışlığı arttırmak ve piyasa değerinin arttırmak adına yapılan bu hamle 2014 yılında çıkartılan bir dijital paranın bu seviyede kalmasına neden olan yanlış bir politika olmuştur. Çünkü dağıtılan Stellar coinler kullanıcılar tarafından hemen satılmıştır ve piyasa hacmine hiçbir katkı sağlamamıştır.Orta ve Uzun vadede iyi projeler geliştirmek için çalışmalar yapıyorlar. Ancak kısa vadede iyi bir çıkış beklemiyoruz.