Dünyanın en iyisi! Ve bu yıl envantere giriyor

İlk atışı yapılan ve rakiplerine göre üstün özelliklere sahip Atmaca Gemisavar Füze Sistemi’nin bu sene içerisinde envantere alınması ve seri üretime geçmesi planlanıyor.

Dünyanın en iyisi! Ve bu yıl envantere giriyor
Dünyanın en iyisi! Ve bu yıl envantere giriyor
GİRİŞ 12.01.2018 18:25 GÜNCELLEME 12.01.2018 21:44
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Millileşen Türk savunma sanayisi yeni bir milli silaha daha kavuşuyor. Uzun süredir prdoje aşaması devam eden Türkiye'nin ilk radar güdümlü anti-gemi füzesi "Atmaca" deneme atışını başarıyla gerçekleşmesi sonrası envantere girmek için gün sayıyor.

Milli ihtiyaçlarımızı temin etmek için gerçekleştirilen projeler tamamlandığında savunma sanayi ihracatımızın artması ve Türkiye’nin bu sektörde küresel düzeyde önemli aktör haline gelmesi sağlanacak. 

 

ATMACA FÜZESİ İLE İLK ATIŞ GERÇEKLEŞTİ

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçları kapsamında ROKETSAN ana yükleniciliğinde, ASELSAN ve Araştırma Merkezi Komutanlığı (Armerkom) işbirliğiyle geliştirilen Atmaca Gemisavar Füze Sistemi’nin sözleşmesi 2009 yılında yapıldı.

DÜNYAMIN EN GELİŞMİŞ GEMİSAVARI

Dünyanın en gelişmiş gemisavar füzelerinden biri olan olan ATMACA rakipleri Exocet ve Harpoon füzelerinden daha üstün özelliklere sahip.

200 KM MENZİLE SAHİP VE HEDEF GÜNCELLEMESİ YAPABİLİYOR

Denizde asgari 200 km uzaklıktaki hedefleri vurabilecek ve Data-link donanımına sahip olacak. 800 kilogram ağırlığındaki füze, seyir halindeyken uzaktan hedef güncellemesine de izin verecek.

Atmaca'nın yalnızca gemiden gemiye değil, gemiden karaya da fırlatılabilecek şekilde geliştirilmesi planlanıyor. Ayrıca füzenin bu sene envantere alınması ve seri üretime geçmesi bekleniyor.

YORUMLAR 46
  • Üretim 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun çok teşekkürler bütün üniversitelerimizin resmi ve özel kuruluşlarımızın üretimleri ve ARGE leri ve savunma sanayi kuruluşlarımız çok olsun.
    Cevapla
  • Sakarya 6 yıl önce Şikayet Et
    bazi vatandaslar gelmis gamisavar füzesini ruslarin balistik füzlerinin menzili ile kiyasliyor?bu sizdeki nasil bir kafa anlayamiyorum? ruslar sanki gemileri o balistik füzeler ile vuracak!...daha düne kadar buda yoktu sükür Hamdolsun kendimiz gelistiriyoruz artik!
    Cevapla
  • çorumlu 6 yıl önce Şikayet Et
    menzil kısa diye sapır saçma yorumlar yapan cahil takımı, füze gemi savar, yani gemileri vurmak amaçlı. kıyı şeritlerine konuşlandırılacak ve yaklaşan düşman gemilerine atış yapacak. 200 km kıyıdan denize iyi menzil bence. ayrıca ana mekanizma hazır olsunda menzil geliştirilir ve modernizasyon yapılır.
    Cevapla
  • satohan 6 yıl önce Şikayet Et
    hamd olsun maşallah
    Cevapla
  • Mamoş 6 yıl önce Şikayet Et
    Yine de Şahlanıyor Aman!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle