Personeline zam yapıp 63 mağazasını kapatıyor

ABD'de vergi indirimi öngören tasarının kongreden geçmesi üzerine Walmart, saati 9 dolar olan en düşük personel maaşını 11 dolara çıkarma kararı aldı.

Personeline zam yapıp 63 mağazasını kapatıyor
Personeline zam yapıp 63 mağazasını kapatıyor
GİRİŞ 12.01.2018 14:40 GÜNCELLEME 12.01.2018 14:42
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük perakendecilerinden olan ve 1 milyon kişi çalıştıran Walmart, personelinin saatlik ücretini 9 dolardan 11 dolara çıkaracağını ve bunun yanı sıra 200 ila 1000 dolar arasında değişen ikramiye dağıtacağını açıkladı.

2 yıldan az şirkette çalışanlara 200 dolarlık ikramiye verilirken 20 yıl ya da daha fazla süredir Walmart personeli olan kişilere ise 1000 dolar dağıtılacağı belirtildi.

 

Şubat ayından itibaren uygulanmaya başlayacak karar, ABD kongresinden yeni geçen tasarıyla vergi oranındaki düşüşün personele yansıtılması olarak sunuldu

Zira Walmart, doğum izni politikasında da revizyona giderek doğum izni süresini arttıracağını ve evlatlık alacak çalışanlara da 5 bin dolar yardım yapacağını duyurdu. Annelerin ücretli doğum izni süresi 10 haftaya çıkarılırken babalara da 6 hafta ücretli izin görüyor.

Şirketin mevcut politikasında saat bazında çalışanlar için babalık izni bulunmazken doğum izni de 6-8 hafta arasında değişiyordu. 

Çalışanlara sağlanan bu faydalar Walmart bünyesindeki Sam's Club, Asda, Vudu vb. tüm iştirakler için de uygulanacak. Öte yandan, şirketten çalışanlara bir de kötü haber geldi.

Walmart bünyesindeki Sam's Club mağazalarından 63 tanesinin kapatılacağı duyuruldu. Twitter üzerinden yapılan açıklamada bunun mağaza lokasyonlarının stratejik anlamda düzenlenmesine yardımcı olacağı ve 10 mağazanın da elektronik ticaret ikmal merkezi olarak yeniden açılacağını duyurdu.

Walmart'ın maaş zammı ve ikramiye kararının şirkete maliyetinin gelecek finansal yılda 400 milyon dolar olması bekleniyor. Walmart geçtiğimiz yıl 485.87 milyar dolar gelir ve 13.64 milyar dolar kâr açıklamıştı.

Kapanacak Sam's Club mağazalarında çalışan toplam personel sayısı henüz açıklanmasa da ABD'de işsizliğin yüzde 4.1 ile son 17 yılın en düşük seviyesinde olduğu ve perakende sektöründeki personel ihtiyacının rekor düzeye ulaştığı bir dönemde Walmart'ın bu kararı tartışmalara neden oldu.

Çalışanlar ise saatlik ücretin 15 dolar olması gerektiğini belirtiyor.

YORUMLAR 6
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Bana ne Amerikadan. Biz güzelce kazanalım çarpılmayalım inşaAllah. Batı 300 yıldır çalarak geçiniyor. Ekonomi sistemi bedavalık üzerine bakın inceleyin. Ben 25 senede çöze bildim.
    Cevapla
  • Dolara cevap 6 yıl önce Şikayet Et
    Birakin artik su euro yu dollari turk parasina karsi hesaplamayi o euro ve dollara iyi dediginiz maasa karsilik avrupa da amerika da calismazdiniz nasil ki turkiyemde asgari yi kucumsuyorsaniz avrupa da veya amerkiada da calismazdiniz cunku ay sonu yine zor gelirdi degisen hic birsey yok 2017 yilinda euro dollarin turkiyede kur karsiligi 1.78 idi 1 e 1.78 tl
    Cevapla
  • Kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    duyun görün vicdanı ölmemiş iş verenler
    Cevapla
  • OttoMan 6 yıl önce Şikayet Et
    Maaş zam işe son
    Cevapla
  • dolar 6 yıl önce Şikayet Et
    aylık 8500 tl yapıyor iyi para
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle