Çin'den ABD hamlesi! Tamamen durduracak

Çin, ABD tahvili alımlarını yavaşlatabilir ya da tamamen durdurabilir.

Çin'den ABD hamlesi! Tamamen durduracak
Çin'den ABD hamlesi! Tamamen durduracak
GİRİŞ 10.01.2018 17:11 GÜNCELLEME 10.01.2018 17:12

Çin'in döviz rezervlerini değerlendiren yetkililerin, ABD hazine tahvillerini diğer varlıklara göre daha az cazip bulduğu belirtildi.

Konuya yakın kaynaklara göre Çin'in yabancı para cinsinden varlıklarını gözden geçiren yetkililer, ABD hazine tahvili alımlarını yavaşlatma ya da durdurma tavsiyesinde bulundu.
 
Dünyanın en büyük döviz rezervine (3.1 trilyon dolar) sahip olan Çin, yatırım stratejisini düzenli olarak değerlendiriyor. Yetkililerin tavsiyelerinin uygulanıp uygulanmadığı konusu ise net değil.
 
Kaynaklara göre Çinli yetkililer, ABD hazine tahvili piyasasının diğer varlıklara göre daha az cazip hale geldiğini ve ABD ile süregelen ticari gerginliğin ABD tahvillerinde alımı yavaşlatmak ya da durdurmak için bir neden sağlayabileceğini düşünüyor.
 
İsimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, ticari gerginliğin neden tahvil alımlarını azaltabileceğine ilişkin belirli bir yorum yapmadı. Bununla birlikte Çin'in elinde bulunan ABD varlıkları, daha öncesinde de jeopolitik gerginliklerde gündeme gelmişti.

TAM DA EN İHTİYAÇ DUYDUKLARI ZAMANDA

ABD şu sırada daha çok dış borca ihtiyaç duyuyor. ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada Fed'in bilanço küçülttüğü ve bütçe dengesindeki açıkların artış eğilimine girdiği dönemde daha fazla borca ihtiyaç olacağını belirtmişti.
 
ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi reformunun da gelecek 10 yılda ayrıca 1 trilyon dolar gelir kaybına neden olması bekleniyor.

TAHVİL FAİZLERİ HIZLA YÜKSELİŞE GEÇTİ 

ABD'de Salı günü tekrar yüzde 2.5 seviyesini aşmış olan 10 yıl vadeli tahvil faizleri, Çin'e ilişkin söz konusu haberlerin de etkisiyle Çarşamba günkü işlemlerde yükselişini sürdürdü. 10 yıllıkların faizi, Çarşamba günü yüzde 2.59'u aştı.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL