Kripto para piyasası markaja alındı!

Dünya ekonomi piyasalarını kasıp kavuran kripto paralar, Borsa İstanbul'un da gündeminde.

Kripto para piyasası markaja alındı!
Kripto para piyasası markaja alındı!
GİRİŞ 10.01.2018 11:13 GÜNCELLEME 10.01.2018 11:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye'de ekonomi otoriteleri Bitcoin'i reddetse de, bu kripto paranın küresel bir gerçek haline gelmesinin göz ardı edilmesini engelliyor.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Bitcoin'i ciddiye aldıklarına dair bir açıklama yaptı.

BİTCOİN ÜZERİNE ÇALIŞILIYOR

Karadağ, Borsa İstanbul'un, öncelikli olarak Bitcoin'in altyapısını oluşturan Blockchain teknolojisiyle ilgili çalışmaları değerlendirdiklerini açıkladı:

"Takas İstanbul bünyesinde, Blockchain Çalışma Grubu oluşturduk. Bu çalışma grubunda da neler yapılabileceği tartışılıyor."

BLOCKCHAİN NEDİR?

Sanal bir ödeme yöntemi olan Blockchain birbirine zincirler halinde bağlı olan ve takip edilip kırılamayan bir teknoloji.

BLOCKCHAİN BANKACILIK SİSTEMİNİ BİTİRECEK

Bu teknoloji, bir merkez üzerinden alışveriş yapma mantığının dışında ortaya çıkartıldı, alıcı ve satıcı arasında geçen, üçüncü bir muhataba gerek duymadan yapılan alışveriş sistemine deniliyor. 

İkili alışverişe dayanan bu sistem, gelecekte bankacılığın sonunu getirecek bir yapı olarak görülüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • salih 6 yıl önce Şikayet Et
    bankacılık sadece ödeme yapmıyor. Krediyi kim verecek. Hem para transferinde bankacılık zayıflarsa kripto borsa sitelerindeki hacim artacak.Bankalarda kripto borsa sitesi açsın XBanka kripto borsası şeklinde
    Cevapla
  • salihe 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel işte. Kredi çekip faize girmez insan. Çalıştığının karşılığı olan kadar harcama yapar. İnsanı sömüren bankacılık sistemini savunuyorsun farkındamısın?
    Cevapla
  • Serkan Özkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Atıp tutan cahil arkadaşlara duyurulur: Bitcoin Caiz değildir, Bitcoin haramda kullanılır diye yaygara koparan medyası, diyaneti ne varsa, Bankaların Gelecek kaygılarını başka bir dille anlatmış oldular. Birkaç seçkin ailenin gelecek kaygılarını bu şekilde dile getirdiler. Çoğu da attı tuttu yok, Bitcoin onun oyunu bunun çocuğu falan. Azıcık okuyun, araştırın. Millet elektrikli otoya geçti siz hala gazla çalışıyorsunuz..
    Cevapla