Türkiye için çok önemli! Buraya kurulacak

Sinop’ta inşa edilmesi planlanan nükleer enerji santrali, Türkiye’nin en kuzeyi olan İnceburun bölgesinde yapılacak.

Türkiye için çok önemli! Buraya kurulacak
Türkiye için çok önemli! Buraya kurulacak
GİRİŞ 08.01.2018 17:44 GÜNCELLEME 08.01.2018 17:44
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Japon ve Fransız iş birliğiyle yapılacak Sinop Nükleer Güç Santrali (NGS) için geçen aralık ayında Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) başvurusu yapılmıştı.

Türkiye’nin ikinci nükleer santral projesi olan Sinop NGS için ÇED sürecinin ilk aşaması olan proje tanıtım dosyası Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulmuştu.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI İNCELEME YAPACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, projeyi ÇED yönetmeliği genel formatına uygunluk bakımından inceleyecek. Proje dosyasına uygunluk kararı verilmesinin ardından ÇED süreci için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bir değerlendirme kurulu kurulacak.

Kurul oluşturulmasının ardından düzenlenecek bir toplantı ile halkın görüşleri alınacak ve ÇED raporu için yatırımcıya özel bir format hazırlanacak yatırımcıya verilecek.

ÇED raporu formata uygun olarak şirket tarafından hazırlanacak. Değerlendirme sürecinin ardından Sinop Nükleeri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca olumlu karar verildiği takdirde projenin karar verme sürecinde ilk aşama tamamlanacak.

2013'TE ANLAŞMA İMZALANMIŞTI

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından saha lisansı ve sonrasında inşaat lisansı verilmesinin ardından Sinop Nükleeri projesi hayata geçecek.
Sinop Nükleer Santrali projesi 3 Mayıs 2013’te Japonya ile Sinop’ta nükleer santral kurulmasına ilişkin hükümetler arası anlaşma imzalanmıştı.

Sinop nükleer santralinin ilk ünitesinin 2023 yılında, ikinci ünitenin 2024 yılında, üçüncü ünitenin 2027, dördüncü ünitenin 2028 yılında işletmeye alınması hedefleniyor.

Sinop Nükleer Santral Projesi: Yaklaşık maliyeti 20 milyar dolar, reaktör tipi ATMEA-1, ünite sayısı 4 ünite (1120 MW 4), kurulu güç 4480 MW, işletme ömrü 60 yıl.

YORUMLAR 25
  • TAEK 6 yıl önce Şikayet Et
    ilki mersine ikincisi sinopa üçüncüsü rumeliye karadeniz tarafına yapılacak deprem açısından güvenli bölge olmalı (5. Deprem bölgesi) ve deniz kenarında olmalı
    Cevapla
  • ink 6 yıl önce Şikayet Et
    60 yıl ne ki yapılmasın daha iyi
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    beş yıldır bir temel atılamadı, hep hikaye, hep masal...
    Cevapla
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    denizigetirin Konya’ya yapalım nükleer santrali. bizim millet allame santral niye Sinop’a niye oraya iç Anadolu’ya değil diyen dostum. nükleer santraller su soğutmalı olur o yüzden Deniz kenarına yapılırlar. ormana gelince sanki resinde görünen yerin her tarafı ağaç dolu ve başka hiç orman sahamız kalmayacak gibi bir hezayan var millette ya arkadaş bu hükümet 4 milyar ağaç diktik diyor bunun 100 binini kesse ne olur. zaten her yıl onbinlerce ağaç kesilir kesilmek zorunda millet evinin önündeki parktaki 3 -5 ağaç sanıyor ormanı karşı olanlar lütfen elektrik kullanmadın bu kadar tenakuz bize has olsa gerek. ayrıca nükleer santral bir basamaktır savunma sanayi için CHP nin kayığına binmeyin
    Cevapla
  • v. ali 6 yıl önce Şikayet Et
    çok geç kaldık hiç vakit geçirmeden hemen ya allah bismillah.ben şahsen aç yatmaya razıyım.koca göbeklilerde birazcık azyesin.bu iş olacak inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle