CHP'den taşeron ve asgari ücret itirafı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) ekonomi kurmayları, taşeron düzenlemesi ve asgari ücret zammını kendilerine mal etmeye çalıştı

CHP'den taşeron ve asgari ücret itirafı
CHP'den taşeron ve asgari ücret itirafı
GİRİŞ 06.01.2018 14:45 GÜNCELLEME 06.01.2018 14:46
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) ekonomi kurmayları, İstanbul'da ekonomi muhabirleri ile bir araya geldi

Toplantıya CHP'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, CHP İşveren Sendikaları ve Meslek Birliklerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ve CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık katıldı.

Hilton Bomonti Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Erdoğdu, "Taşerona bugün kadro verildiyse CHP'nin o seçim öncesi başlattığı ve o seçimle birlikte yükselttiği politikalar sonucudur. Asgari ücretin bugünkü seviyesine gelmesi de o günkü politikaların sonucudur." ifadelerini kullandı. Erdoğdu, bu sözleri ile asgari ücrete beklentilerin üzerinde yapılan yüzde 14,2’lik zam oranını sahiplenmeye çalışırken, taşeron düzenlemesinin büyüklüğünü de itiraf etmiş oldu.

Taşeron ile ilgili AK Parti hükümetinin gerçekleştirdiği devrim niteliğindeki düzenlemeyi ve asgari ücrete enflasyon oranının üzerinde yapılan zammı günlerdir ağır bir dille eleştiren ve haksızlık yapıldığını iddia eden CHP’de, Aykut Erdoğdu’nun bu itirafları akıllara CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın "hükümet dünyanın en doğru işini yapsa bile yanında olmayacağız" sözlerini getirdi.

YORUMLAR 54
  • Ali uslanmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    1940 yillar millet ekmek bulamiyor ezanlar turkce okunuyor namaz kilmak zaten ysak bir kisi kuran okuyorsa hemen onu okudan hocayi idam ediliyor sene 2017 yine ayni kazan ayni tas allah bunlara yani chp firdat vemesin amin diyen kac kardesim olur
    Cevapla
  • Osman yer basmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Fotocu diyorlar altin chp piligi cikiyor allahim kahru perinsan etsin chp
    Cevapla
  • yücel 6 yıl önce Şikayet Et
    ama maalesef biz %49 u devlet teşekkülü olan bir kurumda hala taşeron olarak calısmaya devam etmekteyız! ben sımdıye kadar %49 u devlet olan bır kurum gormedım , bu cıkardıkları yasa neden bızı kapsamadı ya ? bız bu memleketın evladı degılmıyız ?
    Cevapla
  • erkan 6 yıl önce Şikayet Et
    kitleri neden unutturmaya çalışıyorlar ,bazı kitler neden kadroya alindi bazıları alinmadi
    Cevapla
  • Nokta 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş unutturmaya çalışma ne alaka . KİTLER E kadro verilmemeli. Hakkı yok kesinlikle.
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Chp biz de sizin yanınız da olmayacağız dünyanın en doğru işini yapsanız bile.
    Cevapla
  • Cesur 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynı seviyeye düşüyorsunuz
    Cevapla
  • Kararlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle