Elektrikte sanayiciye ikili tarife

EPDK, sanayicilerin piyasada ortaya çıkan saatlik fiyatlara göre elektrik alacağı son kaynak tedarik tarifesi tebliğini kabul etti.

Elektrikte sanayiciye ikili tarife
Elektrikte sanayiciye ikili tarife
GİRİŞ 06.01.2018 11:21 GÜNCELLEME 06.01.2018 11:21

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Türkiye’de elektriğin dörtte birini tüketen sanayicileri çok yakından yakından ilgilendiren önemli bir düzenlemeye imza atarak, “son kaynak tedarik tarifesi tebliği”ni kabul etti.

Gazete Habertürk'ten Esra Nehir'in haberine göre, yüksek miktarda elektrik tüketen abonelerin tedarik şirketlerinden ikili anlaşma yoluyla elektrik almaları teşvik edilecek. Piyasada ortaya çıkan saatlik elektrik fiyatlarının doğrudan etkili olduğu bir fiyat yapısına geçilmiş olacak.

Düzenlemeye göre, son kaynak tedarik tarifesi üzerinden elektrik temin edecek yıllık tüketimi 50 milyon kilovatsaat ve üzerinde olan aboneler “yüksek”, altında olanlar “düşük” tüketimliler olarak belirlendi.

Yüksek tüketimli aboneler, ikili anlaşma yapmaz ve görevli tedarik şirketinin kapısını çalarsa, “son kaynak tedarik tarifesi” üzerinden ve görece daha yüksek fiyattan elektrik kullanmak zorunda kalacak. Bu tarife spot elektrik piyasasında oluşan piyasa takas fiyatları ve diğer maliyet unsurları dikkate alınarak belirlenecek. Uygulama, 1 Nisan 2018’de başlayacak.