Ordu'da konut ve arsa fiyatları uçtu

Ordu'nun Büyükşehir olması ve kentte büyük kamu yatırımlarından bazılarının tamamlanması, emlak ve konut fiyatlarını uçurdu.

Ordu'da konut ve arsa fiyatları uçtu
Ordu'da konut ve arsa fiyatları uçtu
GİRİŞ 02.01.2018 18:06 GÜNCELLEME 02.01.2018 18:07
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ordu Üniversitesi'nin kurulması, Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılması, Ordu'nun Büyükşehir olması, Ordu Çevre Yolu Projesi'nde ve Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi çalışmalarında sona yaklaşılması, Kayak Merkezi'nin hizmete girmesi, kent merkezinde belediyelerin altyapı çalışmalarının olması ve kırsal mahallelere ulaşımı kolaylaştıracak grup yollarının sıcak asfalta kavuşması Ordu'nun emlak ve konut alanındaki fiyatlarını yükseltti.

"BÜYÜK YATIRIMCILAR ARSA BULAMIYOR"

Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, "Ordu-Giresun Havalimanı açılalı 2.5 yıl oldu. Burayı kullanan yolcu sayısıda 2 milyonu geçti. Ordu'ya çok ciddi rağbet var. Yine Belediyeler tarafından kent merkezinde ciddi altyapı yatırımları, kırsal mahallelerde grup yollarında asfalt çalışmaları ulaşımı kolaylaştırıyor. Karadeniz- Akdeniz Yolu ile Ordu Çevre Yolu çalışmalarıda son aşamada. Ordu Üniversitesi'nin öğrenci sayısı her geçen yıl katlanarak artıyor. Akabinde Şehir Hastanesi projesinin hazırlığı da var. Özellikle havalimanıyla birlikte Ordu'nun Büyükşehir statüsünü alması kente büyük ivme kazandırdı. Büyük yatırımcılar geliyor fakat arsa bulamadıkları için yatırım yapamadan geri gidiyor, yada komşu Giresun gibi illere yöneliyorlar."

ARAPLAR KONUTTA ÜNYE VE FATSA'YA YÖNELDİ

Son yıllarda Doğu Karadeniz Bölgesi'ne Körfez ülkelerinden de ciddi rağbet olduğunu, Ordu'yu ziyaret eden Arap turistlerin Ünye ve Fatsa'da konut alışverişi yaptığını da ifade eden Yüce, "Ordu-Giresun Havalimanı hizmete açılmadan önce havalimanının olduğu Gülyalı İlçesi'nde arsa metrekare fiyatı 100 lira civarındayken şimdi 700 liraya kadar yükseldi. Kent merkezinde Büyükşehir Belediyesi altyapı çalışması yürütüyor. Bu hizmetlerin olmasıyla buralarda da fiyatlar ciddi olarak arttı. Mevcut konut sayısı az, sürekli artan nüfus var. Mutlaka kentsel planlamaya ihtiyaç var. Arsa sıkıntısı nedeniyle belli bölgelerde konut yapılması çarpık yapılaşmayı da beraberinde getiriyor. Havalimanı var, lojistik depo yok. Bunu yapmaya alanda yok. Özellikle havalimanına yakın yerlerde sanal fiyatlar oluştu. Dönümü 100 bin TL olan arsa-araziler 700 bin TL'ye çıktı. Ancak buda sanalda, ne alan var ne satan var. Böyle olması yatırımcıyıda küstürdü. Arap turistler Altınordu'dan konut alıyordu son yıllarda onlarda Ünye ve Fatsa'ya yöneldi. Fiyatların artmasıyla yakın sahil ilçelerine yöneldiler. Karadeniz-Akdeniz bağlantı yolunun açılmasıyla bu bölgeye Sivas'tan da ciddi talep olacak. O zaman bu fiyatların daha da artması söz konusu. Asıl mesele 50-100 yıl sonrasına göre yeni kentsel plan yapılması gerek. Mevcut konutlar, turizm sanayi yatırımı için arsalar talebi karşılamıyor. Mevcutta devam eden kamu yatırımları da var. Onların tamamlanmasıyla bu fiyatlar dahada yükselecek."

YORUMLAR 5
  • Kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu Araplar da herşeye nane olmaya başladı. Karadeniz'i rahat bırakın bari.
    Cevapla
  • Büyükşehir amanha 6 yıl önce Şikayet Et
    Büyük şehir ol bakalım ne var bunda. Hatay da oldu da millet bin pişman . Sadece her şey pahalandi ve karmaşa başladı.
    Cevapla
  • Basri 6 yıl önce Şikayet Et
    Aman ne güzel haber. İnsanlar 90-100 m2 daire için ömürlerini ipotek ettiriyorlar. Artık bu işe bi çözüm bulunsun.
    Cevapla
  • Acı Gerçekler. 6 yıl önce Şikayet Et
    Bide şu karadeniz sahil yolunu gasp edip küçültmeye kalkıp otuztanede trafik ışığı komasalarda şehirler arası yolculuk yapan bu kadar Türkiyeli rahat rahat gitcekleri yere gitse. yapılan kamu yatırımlarını il sınırlardan geçen insanlara kestikleri trafik cezalarıyla topladıkları için rahat rahat kamu yatırımı,da yapmıştır Belediyesi.
    Cevapla
  • H.B.V. 6 yıl önce Şikayet Et
    Arsa bulunmadığı için fiyatlar uçuk..İlçelerde Beldelerde Köylerde fiyatlar çok ucuz.
    Cevapla