Yeni yılın ilk gününde piyasalarda sıcak anlar

Yeni yılın ilk gününde piyasalarda sert hareket yaşanıyor. Borsa bugün tarihi zirvesini yenilerken, dolar hem içeride hem de dışarı da sert düşüyor.

Yeni yılın ilk gününde piyasalarda sıcak anlar
Yeni yılın ilk gününde piyasalarda sıcak anlar
GİRİŞ 02.01.2018 16:21 GÜNCELLEME 02.01.2018 16:21
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Euro, dolar karşısında son üç yılın en yüksek seviyesine yaklaştı.

Yeni yılın ilk işlem gününde piyasalarda sert hareket yaşanıyor. Borsa bugün tarihi zirvesini yenilerken, dolar hem içeride hem de dışarı da sert düşüyor. Euro, dolar karşısında son üç yılın en yüksek seviyesine yaklaştı.
 
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,35 yükselişle 115.734,50 puandan başlamasının hemen ardından gelen alımlarla 117 bin 203 puanı görerek tarihi rekorunu yeniledi ve 120 bin sınırına yaklaştı.
 
Dolar ise hem içeride hem dışarıda sert şekilde düşüyor. Euro, dolardaki zayıf görünümün yeni yılda da sürmesinin etkisiyle dolar karşısında üç yıldan bu yana görülen en yüksek seviyesine yaklaştı.
 
G – 10 paralarının tamamı karşısında değer kaybeden dolar, 2017 yılında euro karşısında yaklaşık yüzde 12 düşmesinin (2003'ten bu yana en kötü performans) ardından Salı günkü işlemlerde kayıplarını artırdı ve 1,2082 seviyesini gördü.
 
ABD'de enflasyonun cansız seyrini sürdürmesi, Fed'in sıkı para politikasına yönelik beklentilere ilişkin kaygıları artırıyor.
 
İçeride de dolar, TL karşısında güç kaybediyor. Dolar/TL kuru gün içerisinde 3,7576'ya kadar geriledi. Aynı şekilde euro da TL karşısında zayıflayarak 4,5352 seviyesini gördü.
 
Altın ve petrol ise yıla güçlü girdi. Altının onsu bugün 1.312 dolara kadar yükselirken brent petrol 67,29 dolar ile yeni bir rekor kırdı.

"BORSA 120000 SEVİYESİNE GÖZ KIRPIYOR"
 
Öte yandan Uzmanpara.com'a değerlendirmede bulunan İntegral Yatırım Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu şunları söyledi:

"Yeni yılın ilk haftasında aralık ayı enflasyon verilerini izleyeceğiz. Aylık TÜFE beklentisi %0.70 seviyelerinde bulunuyor ve yıllık enflasyonun %12.98’den %11.90 seviyesine gerilemesi bekleniyor. Enflasyonda piyasaları tatmin edici bir düşüş olması durumunda TL varlıklar üzerindeki rahatlama devam edebilir. Bunun dışında içeride çok önemli bir veri akışı bulunmuyor. Borsa endeksinde seyrin 115000 seviyesi üzerine yerleşip yerleşmeyeceği ilerleyen dönemde önemli olacak. Endeksteki yukarı trendin devam etmesi beklenebilir. Aksi yönde bir gelişme şimdilik görülmüyor. Gelişmekte olan ülke piyasalarına yönelik rüzgarın ılımlı esmeye devam etmesi endeks için pozitif. 2018 yılının ilk aylarında 120000 seviyesine yönelik beklentilerimiz devam ediyor." 

YORUMLAR 11
  • ramazan 6 yıl önce Şikayet Et
    devlet hazinesini 5 te 4 ünü dolarla dolduracağına başka alternatifler bulmalı.çünkü abd nin batışı yakın abd ile beraber bizim ekonomi beraber batmasın
    Cevapla
  • Zekeriya 6 yıl önce Şikayet Et
    Sene sonu bitti. Firmaların transfer baskısı kalktı Şuanda 3,65 seviyelerine inmesi doğal. üçüncü aydan itibaren tekrar artar.
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Özel sektör her şekilde zam yapıyor enflasyon uda onlar yükseltiyor dolar yükselirse iki zam dolar düşerse bir zam her şekilde zam. Önümüz yaz sezonu turizim iyi gelirse dolar daha aşağı ları görür.
    Cevapla
  • Mutlaka 6 yıl önce Şikayet Et
    Eee hani akaryakıtta indirim üç beş kuruş !!
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    dolardaki düşüş şöyle 1 ay sürse yani yatay hali. önce benzin sonra herşey düşmeye başlar. ama malesef coğrafyamız kötü? heran yeni bir olay??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle