Lise mezunu Polis Özel Harekat (PÖH) alımları ne zaman?

Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyaçlarının karşılanması için Polis Özel Harekat (PÖH) alımının yapılması bekleniyor. Peki lise mezunu PÖH alınacak mı? PÖH alımları POMEM kapsamında yapılmaktadır. POMEM'e başvuru için adayların en az ön lisans mezunu olması gerekmektedir. Yani PÖH alımlarına en az ön lisans ve üzeri mezunlar garanti olarak başvuru yapabilecektir.

Lise mezunu Polis Özel Harekat (PÖH) alımları ne zaman?
Lise mezunu Polis Özel Harekat (PÖH) alımları ne zaman?
GİRİŞ 05.03.2018 10:35 GÜNCELLEME 05.03.2018 10:35
Bu Habere 204 Yorum Yapılmış

PÖH alımı 2018 ne zaman EGM Polis Özel Harekat (PÖH) alımı 2018 lise mezunu başvuru şartları nelerdir? Binlerce Polis adayı bu soruların yanıtlarını araştırıyor. PÖH alımı en az lise mezunu alımları olacak mı? Vatandaşlar internetten sık sık ‘’ Polis Özel Harekat alımları ne zaman olacak?’’ EGM PÖH alımı 2018 ne zaman yapılacak?’’ sorularını sorguluyorlar. İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan ve iç güvenlik konusunda durmadan çalışmalarına devam etmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü açık kadroları için polis öğrencisi alımları gerçekleştirmekte olup polis alımları PMYO, POMEM, PAEM kapsamında yapılmaktadır. Peki adayların en merak ettiği sorulardan bir tanesi olan lise mezunları PÖH alımların başvurabilecek mi sorusunun yanıtı nedir? Yeni dönemde PÖH alımının yapılacağı tahmin edilmektedir fakat Polis Özel Harekat (PÖH) alımları ne zaman yapılacak, kaç kişilik alımlar olacak henüz bir bilgi yoktur. PÖH yaş şartı kaçtır? Polis Özel Harekat eğitimi veren okullar hangisidir? İşte sık sık merak edilen ve araştırma konusu olan PÖH alımı 2018 ne zaman EGM Polis Özel Harekat (PÖH) alımı 2018 lise mezunu başvuru şartları nelerdir?

PÖH ALIMLARI YAPILACAK MI?

 

Emniyet Genel Müdürlüğü için PÖH alımları en son 19. dönem POMEM kapsamında yapıldı ve 20 ile 21. dönem POMEM alımları normal polis memuru sınıfı için yapıldı. Bu sebepten dolayı 22. dönem alımlarının büyük bir ihtimal ile PÖH sınıfı için yapılması beklenmektedir.

LİSE MEZUNLARI BAŞVURABİLECEK Mİ?

Peki adayların en merak ettiği sorulardan bir tanesi olan lise mezunları PÖH alımların başvurabilecek mi sorusunun yanıtı nedir? PÖH alımları POMEM kapsamında yapılmaktadır. PÖH alımlarına ön lisans mezunları kesin olarak başvurabilecektir, ancak bir karar çıkartılarak lise mezunlarının da başvuru yapabilmelerine olanak sağlanabilir.

Yeni dönemde PÖH alımının yapılacağı tahmin edilmektedir fakat Polis Özel Harekat (PÖH) alımları ne zaman yapılacak, kaç kişilik alımlar olacak henüz bir bilgi yok olduğundan ilk haberdar olmak isterseniz aşağıdaki linklerden bizleri takip edebilirsiniz.

KPSS ŞARTI ARANACAK!

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaçlarına göre her sene yeni polis öğrencisi alımları gerçekleştirmektedir. İlgili alım ilanları EGM tarafından belirtilerek Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden kamuoyuna duyurulmakta ve ilanlara başvurular başlamaktadır.

Buna göre bu sene 10 bin 703 kişilik Polis Özel Harekat PÖH alımı yapılması bekleniyordu.Polis Özel Harekat PÖH alımı detaylarına ilişkin yeni haberlerin gelmesi beklenirken PÖH alımı bekleyen adaylara KHK duyurusu haberi geldi. PÖH alımına ilişkin yeni bir KHK yayımlandı peki detaylar nedir?

Yeni bir Kanun Hükmünde Kararname KHK yayımlandı. Yayımlanan KHK'ya göre Polis Özel Harekat PÖH alımlarından bundan sonra KPSS şartı aranacak. Bilindiği üzere 19. dönem POMEM 10 bin Polis Özel Harekat PÖH alımında KPSS şartı aranmamış ve yoğun başvuru gelmişti.

Ancak yeni yayımlanan KHK ile Polis Özel Harekat PÖH alımlarında aranmayan KPSS şartının kaldırıldığı ve yeniden KPSS şartının getirildiği belirtildi. İlerleyen dönemlerde bu şart değişiklik gösterir mi bilinmiyor ancak önümüzdeki PÖH alımlarında adaylardan KPSS şartı aranacaktır.

YORUMLAR 204
  • RABİANUR KALKAN 4 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN SÜLEYMAN SOYLU Allah rızası için pöh alımlarında kpss şartı olmasın lise diplomasıyla alımlar olsun önemli olan puanı almış olmak değil önemli olan içimizdeki vatan sevgisi bizim hayallerimizin hiç mi önemi yok Allah rızası için bir daha düşünün
    Cevapla
  • Öztürk 5 yıl önce Şikayet Et
    lütfen kpss şartı olmasın.
    Cevapla
  • levent 5 yıl önce Şikayet Et
    pomem lisans kpss 50 puan olsun
    Cevapla
  • Halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle lise mezunları 20-25 yaşlarında en az 60 puan KPSS şartı ile lise mezunlarına şans verilmesini büyüklerimizden talep ediyoruz.Ayrıca normal polisliklere de lise mezunlarının belirli oranda alınmasını talep ediyoruz Saygılarımızla
    Cevapla
  • Kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Lise mezunları ve özellikle teknik lise mezunu gençler PÖH alımlarının 20-25 yaş aralığında ve askerlik şartı olmadan alımların yapılmasını büyüklerimizden bekliyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle