Sonunda... O ücret artık alınmayacak!

GSM, uydu yayını ve internet servis sağlayıcıları faturasını geciktiren vatandaşa bir takvim yılında ilk açma-kapama işlemi için herhangi bir ad altında ücret çıkaramayacak.

Sonunda... O ücret artık alınmayacak!
Sonunda... O ücret artık alınmayacak!
GİRİŞ 29.12.2017 08:46 GÜNCELLEME 29.12.2017 08:46
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hükümet, yaklaşık 78 milyon mobil hat kullanıcısı, 60 milyonu aşkın internet ve uydu yayını abonesini el yakan gecikme cezalarına karşı korumaya aldı.

GSM, uydu yayını hizmeti sunan şirketler, internet servis sağlayıcıları faturasını geciktiren vatandaşa bir takvim yılında ilk açma-kapama işlemi için herhangi bir ad altında ücret çıkaramayacak. Açma-kapama ücreti uygulanacak durumlar için asgari 7 gün önce olacak şekilde borcun ödenmemesi durumunda alınacak gecikme bedeli aboneye bildirilecek.

Faturanın son ödeme tarihinde ödenmemesi nedeniyle hizmet durdurulursa, hizmetin durdurulduğu tarihten itibaren aboneye herhangi bir hizmet bedeli yansıtılmayacak.

VATANDAŞ KORUNUYOR

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mayıs 2018'de yürürlüğe girecek elektronik haberleşme sektörüne ilişkin tüketici yönetmeliği ile açma-kapama bedelleri konusunda vatandaşın korumaya alındığını bildirdi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 8
  • Serdar doğru 6 yıl önce Şikayet Et
    12 yıl öncesinden kapattığım hat için borç geldi, hattı kapatırken amuda kalkıp 3 kere operatörüm çok yaşa dememişim
    Cevapla
  • Garibbikul 6 yıl önce Şikayet Et
    İnternet sözleşmesi olmasın isteyen 3 ay olur 7 ay olur istediği kadar kullansın illa 24 ay diye tutturmasınlar 24 ay boyuncu kıçımızı tutarak geziyoruz sözleşme olmazsa en azından kıçımızı koruyabiliriz:) Ücretler çoook yüksek verilen paranın hizmeti alınmıyor derdimizi anlatacak muhattap yok çıkayım desen 24 ay cayma bedeli yaz yaz bitmez neyse sözleşme kalksın şimdilik ücretler sonra düşer inşALLAH...
    Cevapla
  • Can 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yeni bağımsızlık savaşı veriyor ya vatandaşta destek vermeli yardımcı olmalıyız devletimize vergilerle zamlarla canla malla hatta yetmedi diğer ülkelere de yardım etmeliyiz.çok zengin bir ülkeyiz o yüzden. Bizim çocuklarımızın rızıkları başka ülkelere yedirmeyin lütfen.yeter bizimde hakkımız insan gibi yaşamak kardeşim elleri boğazımızda yaşamaktan bıktık
    Cevapla
  • UMMET 6 yıl önce Şikayet Et
    bende maas bodrosundaki damga vergisi kalkti sandim ne damgasiysa
    Cevapla
  • Rasim 6 yıl önce Şikayet Et
    Dolar 3 kuruş yükselse akaryakıta 12 kuruşmzam yapanlar dolar düştükçe ses çıkarmıyor. Vatandaşı koruyacaksanız bu epdk mıdır nedşr ona bir çeki düzen verin, millet burnundan soluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle