Uber ile ilgili karar verildi!

Avrupa Adalet Divanı, Uber`in ulaştırma hizmeti sağlayan bir şirket olduğuna karar verdi.

Uber ile ilgili karar verildi!
Uber ile ilgili karar verildi!
GİRİŞ 20.12.2017 13:36 GÜNCELLEME 20.12.2017 13:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Avrupa'nın en yüksek yargı organı olan Avrupa Adalet Divanı, Uber'in bir dijital şirket mi, ulaştırma hizmeti sağlayan bir şirket olarak mı muamele görmesi gerektiğinin yanıtını verdi.

Mahkeme, bugün açıkladığı kararda Uber'in bir ulaştırma hizmeti sağladığı sonucuna varıldığını bildirdi.

Birçok Avrupa hükümeti, Uber'in bir taksi şirketi gibi değerlendirilmesi ve Avrupa ulaştırma yasalarına uyması gerektiğini savunuyorlardı.

Mahkeme kararı sonrasında Uber, 28 üye ülkede ulusal düzenlemeler ile karşı karşıya kalacak.

Uber ise karar öncesi yaptığı açıklamada, Mahkeme'nin vereceği kararın AB ülkelerinin çoğunda durumlarını değiştirmeyeceğini, bu ülkelerde ulaştırma yasaları çerçevesinde faaliyet gösterdiklerini belirtti, Ancak açıklamada, mahkeme kararı sonrası milyonlarca Avrupalının Uber ve benzeri uygulamaları kullanmalarının engellenmeye devam edileceğini savundu.

YORUMLAR 3
  • kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir sistem taksiciler düşünsün gerisini insanlari yolarken akillari nerdeydi!
    Cevapla
  • Ender 6 yıl önce Şikayet Et
    Uber bir Amerikan şirketidir taksicilerden çaldıkları müşterileri yüzde yirmi komisyonla korsan araçlara satmaktadır ve beş kuruş vergi vermemektedir mesela İstanbul'da ne ukamenin aldıkları kurallara nede yasalara uymadan istedikleri gibi hareket ediyorlar Amerika bize her türlü hainliği yaparken bizim yetkililer lafa gelince mangalda kül bırakmıyorlar ama iş icraata gelince malesef süklüm püklüm yazık .
    Cevapla
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu da bir şeytanlık. Uber bir komisyoncudan başka bir şey değil. Çalışan başladı. Kazanan uber. Türkiye uber a kesinlikle izin vermemeli! Bunlar taksileri kendilerine köle yapıyor sonra muhatap olarak hükümet oluyor! Anlayın bunu! Bir emlakçı komisyonu bile %2,5 bunlar %20 ile %80 komisyon alıyor. Neymiş müşteriye bağlıyor. Kardeşim o müşteri taksiye bi şekilde zaten gelecek. Taksiciler köleleştiriliyor!
    Cevapla