Yayınevleri taşerona kadroyu fırsata çevirdi

Hükümetin taşeron işçilere kadro düzenlemesinde sınav şartının bulunmasıyla harekete geçen yayınevleri, sınav ve mülakat hazırlık kitabı yayımladı.

Yayınevleri taşerona kadroyu fırsata çevirdi
Yayınevleri taşerona kadroyu fırsata çevirdi
GİRİŞ 18.12.2017 12:32 GÜNCELLEME 18.12.2017 12:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin  taşeron işçiyi ilgilendiren kadro düzenlemesinin tamamlanmasına yönelik  çalışmalar devam ederken, binlerce taşeron işçi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Jülide Sarıeroğlu'nun açıkladığı sınav şartına odaklandı.

Taşeron işçilerin, sınavın içeriği ve zorluğuyla ilgili kaygılarından  yola çıkan bazı yayınevleri, taşerondan kadroya geçiş sınavlarına yönelik mülakat  ve yazılı sınav hazırlık kitabı yayımladı.

Fiyatları 30 ila 45 lira arasında değişen kitaplarda, Türkçe,  matematik ve tarih gibi derslerin yanı sıra genel yetenek testleri ve mülakatla  ilgili konular yer alıyor.

"YAPTIKLARI İŞLE İLGİLİ BİLGİ VE MEVZUATA HAKİM OLSUNLAR"

Çalışma Hayatı Uzmanı Namık Tan, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alımında uygulanacak usul ve esaslar hakkında  yönetmeliğin 2009 yılında Resmi gazete'de yayımlandığını belirterek, yönetmelikle  sınav düzenleme yetkisinin İŞKUR'a verildiğine dikkati çekti.

Söz konusu sınavların içeriğinin, alınacak kadroya yönelik olduğunu  ifade eden Tan, şunları kaydetti:

"Taşeron işçilerin kadroya alınmasında da bu süreç aynı şekilde işler.  Taşeron işçilerin, kadro sınavını gözlerinde büyütmesine ve bunun stresini  yaşamasına gerek yok diye düşünüyorum. Çünkü sınavın içeriği halihazırda  yaptıkları işle ilgili olacaktır. Örneğin, taşeronda çalışan bir güvenlik  personeline sınavda, yaptığı işle ilgili sorular sorulacaktır. Bundan dolayı  kadroya geçmek isteyen taşeron işçiler, yaptıkları işle ilgili bilgi ve mevzuata  hakim olsunlar."

YORUMLAR 5
  • halk 6 yıl önce Şikayet Et
    tamamen sacmalik koca koca adamlara ilk okul sorulari sorup sinav yapmanin ne anlami var. Sinavi kaciranlar olacak 10 da 6 yi gecemeyenler olacak torpille gecirilenler olacak yada olmayacak herne olursa olsun solculara dedikodu malzemesi olacak. (firsatcilara, fetöcü yayin evlerine, uyanik gecinen cakallara extradan fazla para kazandiracak) gibi gorunuyor. kisaca bu saydigim sebeplerden dolayi AK PARTİ yine yipratilacak. Yaa arkadas yaziktir günahtir oy kaybina sebep olacak ne varsa bilerek yapiyorlar. dusunsenize koca bir cinar agacini ellerinde baltalariyla dalini budagini kesen talan eden bir gizli yapilanma kendini buradada gosteriyor gormezmisiniz...
    Cevapla
  • HARUN 6 yıl önce Şikayet Et
    Sınava herkes girsin.Haksızlık olmasın
    Cevapla
  • mustafa yeni 6 yıl önce Şikayet Et
    hic kadro vermeselerdi bari sınavı geçemezsek isimizdende olucaz 13 senelik isimizde gidecek geceleri uyuyamaz olduk
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Fırsatçılar
    Cevapla
  • ALPARSLAN 6 yıl önce Şikayet Et
    onlarca meslek grubu var hangi birine kitap çıkaracaklar
    Cevapla