Silahlı HÜRJET gün yüzüne çıktı

HÜRJET Projesi’nin Tekâmül Jet Eğitim Uçağı olarak kullanılan T-38 uçaklarının yerine hizmete girmesiyle geleceğin savaş pilotlarının yetiştirilmesi planlanıyor.

Silahlı HÜRJET gün yüzüne çıktı
Silahlı HÜRJET gün yüzüne çıktı
GİRİŞ 15.12.2017 15:17 GÜNCELLEME 15.12.2017 15:53
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

14 Ağustos 2017 tarihinde başlatılan projenin ilk 6 aylık kavramsal tasarım aşaması TAI Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla öz kaynaklarla yürütülüyor.
 
HÜRJET SİLAHLANDIRILACAK

1.2 Mach hız ve 45,000 ft maksimum irtifada görev yapacak şekilde tasarlanacak olan HÜRJET son teknoloji görev ve uçuş sistemlerini barındıracak. HÜRJET’in 3000kg faydalı yük kapasitesine sahip Hafif Taarruz Uçağı modeli, Türkiye ile birlikte dost ve müttefik ülkelerin silahlı kuvvetlerinde, hafif taarruz, yakın hava destek, sınır güvenliği, terörle mücadele gibi görevlerde kullanılmak üzere silahlandırılacak.
 
HÜRJET’in devam edecek ön tasarım aşaması, detay tasarım, prototip üretimi ve yer testleri aşamalarının tamamlanmasının ardından ilk uçuşunu 2022 yılında gerçekleştirilmesi planlanıyor.
 
Defenceandtechnology'de yer alan habere görw, Projenin halen devam etmekte olan kavramsal tasarım aşamasında, yapılan pazar analizinin ışığında tek ve çift motor alternatifleri değerlendirilerek, motor sayısına karar verilecek ve buna uygun olarak kavramsal tasarım çalışmaları yürütülecek. Uçakta yer alması planlanan sistemlerle ilgili firmalarla ortak çözümler oluşturulacak.
 
HÜRJET’in Genel Özellikleri :

Maksimum Hız: 1.2 M
Maksimum İrtifa: 45,000 ft
Maksimum G Zarfı: +8/-3 g
Tırmanma hızı, Maks: 25,000 ft/dk
Keskin dönüş, Maks. G: 6,5 g (15,000 ft irtifa)
 

YORUMLAR 15
  • mete 6 yıl önce Şikayet Et
    2022 geç olur!.. 2020 en geç göreve başlamalı!..
    Cevapla
  • Ayder 6 yıl önce Şikayet Et
    Vur vur inlesin ,güm güm gümlesin..hür jetimiz inletsin.o kadarrrrr.silahlar kuşanılsın,hür jetimiz anılsınnnnň .hürjetttttttttt.
    Cevapla
  • Evren 6 yıl önce Şikayet Et
    Hasretle bekliyoruz, gönderin gelsin
    Cevapla
  • bay e 6 yıl önce Şikayet Et
    devam aynen ayette yazildigi gibi.ayaklarindan kivilcim cikan savas atlari yetistirin diyor Allah cc
    Cevapla
  • ben ölmeden 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz ölmeden dünya gözüyle şu Hürjet,Tfx ve yerli yolcu uçağını görsek de gözümüz açık ölmesek.
    Cevapla
  • ben 6 yıl önce Şikayet Et
    seni çok iyi anlıyorum kardeş. İNŞAALLAH görürüz hep beraber. aslında süper hızlı gidiyoruz ama hemen olmuyor. 10 sene oldu biz başlayalı. diğerlei 100 sene. tüm engelleri aşarak gidiyoruz, iç ve dış. diğerleri ise bir birine yardım ediyor bu konuda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle