Türkiye kendi Bitcoin'ini üretecek

Borsa İstanbul Başkanı Karadağ, Blockchain teknolojisini kullanacak Borsa İstanbul’un kendi kripto para birimi BISTcoin üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Türkiye kendi Bitcoin'ini üretecek
Türkiye kendi Bitcoin'ini üretecek
GİRİŞ 14.12.2017 11:14 GÜNCELLEME 14.12.2017 11:14
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Kripto para birimlerinin Borsa İstanbul’da işlem görmesinin söz konusu olup olamayacağı sorusuna Karadağ, “Olabilir, ama mevcut kripto paralar değil. Mevcut paralarda dayanak varlık olmadığı için manipülasyona açık” dedi. 

Borsa İstanbul’un kendi kripto para birimi “BISTcoin” üzerinde çalıştığını aktaran Karadağ, “Blockchain teknolojisini kullanacak ve bir dayanak varlığı olan kripto paralar üzerinde çalışıyoruz. Adı BISTcoin olabilir” dedi.

YORUMLAR 27
  • esas 6 yıl önce Şikayet Et
    Dijital para gelecek için gerekli. Ama nasıl sahte para ile dolandırıcılık yapılıyor ise arkasında kimin olduğu belli olmayan ve gel vatandaş yapılan dijital paraya dikkat etmeli. O kadar kârlı ise kimseye kaptırma kendin al. Sana bana satacak ki malını birine kârlı bir şekilde satsın. Sonra sonrası elinde şişmiş malı satamaz kalırsın. Muhatap kim yok... Devlet olunca sıkıntı yok. Debweb de illegal işlerde meşhur olmuş bir ödeme aracı için gel gel gelme.
    Cevapla
  • TR-IZMIR 6 yıl önce Şikayet Et
    Günlerdir anlatmaya çalistigimiz sey iste budur.. yerli olmali kesinlikle .. süper
    Cevapla
  • Günaydın 6 yıl önce Şikayet Et
    Brkt coin 100 de 100 yerli kendi iç borsası Aralık içi açılıyor
    Cevapla
  • Borsa 6 yıl önce Şikayet Et
    Borsası oluşturulabilir sadece piyasada normal para gibi tutmaz.Ayrıca borsa ne derece güvenli oda ayrı bir konu.Bana göre en güvenli yatırım aracı altın.
    Cevapla
  • Konya 6 yıl önce Şikayet Et
    Bimcoin çıksa, Bim'de satilsinda alak
    Cevapla
  • hey 6 yıl önce Şikayet Et
    çok komik yaaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle