K.Kore öyle bir şey çaldı ki servet kazanıyor

Bitcoin fiyatlarının 15 bin dolar sınırını aşmasının ardından Güney Kore ve Singapurlu uzmanlardan Kuzey Kore'nin yaptırımları delmek için Bitcoin kullandıkları iddiası geldi.

K.Kore öyle bir şey çaldı ki servet kazanıyor
K.Kore öyle bir şey çaldı ki servet kazanıyor
GİRİŞ 12.12.2017 17:55 GÜNCELLEME 12.12.2017 17:57
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Bitcoin fiyatlarındaki uçuşta bayram edenler sadece spekülatör ve yatırımcılarla sınırlı değil. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un da Bitcoin talih kuşunu kutluyor olabilir. 

Geçtiğimiz aylarda kimi uzmanlar ve yetkililer Kuzey Kore'nin Bitcoin kazıdığını, kefaret olarak Bitcoin talep ettiğini ve dijital para birimini çaldığını belirtmişti. Bitcıoin fiyatları 2017 yılına yaklaşık 1000 dolar civarında girdikten sonra şu sıradalar 17 kat artarak 17 bin dolara yakın seyrediyor.

 

 

Güney Kore'nin devlet kontrolündeki Internet ve Güvenlik Taşkilatı yöneticisi Lee Dong-geun, yaptığı açıklamada Kuzey Kore'nin sanal para borsalarına saldırdığını iddia ederek, "Kuzey Kore şu ana dek ne kadar çaldı bilmiyoruz ama polis Kuzey Kore rejiminin hack girişimlerini doğruladı." ifadelerini kullanmıştı.

Polisin açıklamasına göre, temmuz ve ağustos aylarındaki polis raporlarına göre Kuzey Kore menşeli bilgisayar korsanları bitcoin ve diğer kripto paraların ticaretinin yapıldığı dört ayrı Güney Kore borsasına, çalışanlara zararlı içeriğe sahip elektronik postalar göndererek saldırdı düzenlemişti. 

YORUMLAR 16
  • 42konya 6 yıl önce Şikayet Et
    aferin kuzey kore ne varsa sende var..
    Cevapla
  • Mukan KAHAN 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD'yi şamaroğlanı yaptı. Israil devlet mi ki muhatab olsun. Aferin be! Yıllarca şu Israili bize devlet diye yutturmuştu emperyalistler ama Kim kralın çıplak olduğunu bağırdı. Çıplak krala herkes güler tabii.
    Cevapla
  • DİRİLİŞ OSMANLI 6 yıl önce Şikayet Et
    bırak boş işleri deli oğlan sen şu abd ye bi füze atsana hadi koçum bekliyoruz seni
    Cevapla
  • sinan 6 yıl önce Şikayet Et
    Tombilik sen cok uyaniksin BMhabile sana anbargo koydu seni yikamadilar sonunda böyle giderse kendileri yikilacak ekonomi yönde durum öyle gösteriyo tonbilik.
    Cevapla
  • ahmet kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    bitcoin karşılığı üretilen bir mal yok. tersine bol bol elektrik tüketiyor. hem tüketip hem kar edeceksin. saçma ve kandırmaca...
    Cevapla
  • Mustafa Çoban 6 yıl önce Şikayet Et
    Serkan bu parayi alabilmek için dolar veriyorsun BTC satın alıyor insanlar sonra dolar neden 4 lira oldu diye geziyorsunuz. İşte BTC yüzünden oldu BTC üretmeyen insanlar yatırım için satın almaya başladı. Bu parayı sürelerin kim olduğu bile belli değil Pamuktan basılan kağıt en azından elinde ve hangi ülkeye ait biliniyor BTC kimin ? piyasada olmayan bir parayı satıyor şuanda parayı topladıktan sonra dibe vuracak ve batacak..
    Cevapla
  • serkan özkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Pamuk kağıdından yapılan paranın karşılığında üretileni sorguladınızmı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle