Son dakika zam haberleri: Trafik sigortasına zam geliyor? Yüzde kaç zam?

Dolu felaketinde sigortacıların cebinden çıkan maliyetler ve dolar kurunda yaşanan artış nedeni ile yedek parça fiyatlarının artması sonucunda trafik sigortasına zam geliyor. Peki, trafik sigortasına yüzde kaç zam yapılacak?

Son dakika zam haberleri: Trafik sigortasına zam geliyor? Yüzde kaç zam?
Son dakika zam haberleri: Trafik sigortasına zam geliyor? Yüzde kaç zam?
GİRİŞ 12.12.2017 15:42 GÜNCELLEME 12.12.2017 15:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Trafik sigortasının ana maliyet kalemi olan yedek parça fiyatlarının döviz kurundaki artış nedeniyle önemli oranda yükselmesi, İstanbul'daki dolu ve sel felaketinde sigortacıların cebinden çıkan 520 milyon lira ve diğer maliyetlerdeki artış bu alanda düzeltmeye gidilmesine neden oldu. Bunun sonucunda, trafik sigortasına zam yapılması kararı alındı. Peki, trafik sigortasına yüzde kaç zam yapılacak? 

2015’te artan trafik sigortası fiyatlarına nisan ayında tavan getirilmiş ve maksimum fiyat 7’nci basamakta yani 4 yıl üst üste kaza yapmayan sürücülerde İstanbul’da 470 ve Türkiye genelinde ise 444 lira olmuştu. Aynı zamanda sigorta şirketlerini enflasyona karşı korumak için bu tutarları önce ayda yüzde 1, eylül ayından sonra ise yüzde 1.5 artırma kararı alınmıştı. Böylece ortalama tavan fiyat nisandan yıl sonuna kadar yüzde 10 civarı arttı. Yani iyi sürücüler için İstanbul’da 44.4 Türkiye genelinde ise 47 lira artarak sırasıyla 488 ve 517 lira oldu. Gazete Habertürk'ün haberine göre ortalama trafik sigortası fiyatları ise şu anda 550 lira düzeyinde bulunuyor.

Son dakika! Trafik sigortasına yüzde 5+5 zam yapılacak

YÜZDE 5+5 ZAM GELİYOR!

Buna göre, tavan fiyatlar yeni yılda yüzde 5 artırılacak. Böylece ortalama fiyat 27.5 lira artarak 577 liraya ulaşacak. İstanbul’daki iyi sürücünün ödeyeceği prim tavanı 25.8 lira yükselerek 543 liraya Türkiye genelinde 7’nci basamakta bulunan iyi sürücülerin ödeyeceği trafik sigortası parası da 24.4 lira artarak 513 TL’ye çıkacak.

Trafik sigortasının yılın ikinci yarısında da yüzde 5 artırılmasının düşünüldüğü öğrenildi.

DOLU VE DÖVİZ TRAFİK SİGORTASINA ZAM GELMESİNDE ETKİLİ OLDU!

Trafik sigortasının ana maliyet kalemi olan yedek parça fiyatlarının döviz kurundaki artış nedeniyle önemli oranda yükselmesi, İstanbul'daki dolu ve sel felaketinde sigortacıların cebinden çıkan 520 milyon lira ve diğer maliyetlerdeki artış bu alanda bir düzeltme yapma gereksinimi doğurdu.

İlgili resim

İŞTE, 2016 VE 2017 YILI TRAFİK SİGORTASINA AİT GRAFİK...

YORUMLAR 1
  • ak fedai 6 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomimiz %11 büyüdü. Rabbime şükürler olsun.
    Cevapla