Erdoğan talimatı verdi! 81 ili ilgilendiren proje

AK Parti, 81 ili ilgilendiren proje için ocak ayı itibarıyla sahaya inecek.

Erdoğan talimatı verdi! 81 ili ilgilendiren proje
Erdoğan talimatı verdi! 81 ili ilgilendiren proje
GİRİŞ 11.12.2017 09:14 GÜNCELLEME 11.12.2017 09:14
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘binaların 5 artı 1 esasına göre yapılması’ talimatının ardından şehirleşmede yeni bir dönem başlıyor. 

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı, hayata geçireceği yeni bir projeyle kentlerin 2023 vizyonunu yeniden masaya yatırıyor. Bu çerçevede uygulanacak “Şehrim 2023” vizyonu ile 81 ilin röntgeni çekilecek.

Kimlikli kentler olarak da adlandırılan çalışmanın detaylarını anlatan AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, her şehirde içinde üniversitelerin ve meslek odalarının yer aldığı bir platform kuracaklarını söyledi. Karaaslan “Şehirleri tek tek dolaşacağız ve halka soracağız” dedi.

Projeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurul üyelerine sunduklarını dile getiren Karaaslan “Açık ve yeşil alan kullanımlarının arttığı, bir takım estetik unsurların daha ön plana çıktığı, herkes için yaşanılabilir şehirler hayalimiz var” diye konuştu.

MİLLÎ MİMARİ DÖNEMİ

Referansı çok güçlü olan Türk medeniyetinin izlerini, gelecek yılların ihtiyaçları ve teknolojisiyle harmanlayacaklarını kaydeden Karaaslan “Belki buna ‘millî mimari dil’ de diyebiliriz” şeklinde konuştu. Karaaslan, ocak ayı itibariyle sahaya inip startı vereceklerini ifade ederek, ‘Şehrim 2023’ projesinin aynı zamanda 2019 seçimlerine de bir altlık olacağını vurguladı. ‘Şehrim 2023’ ile bazı yerlerde 5+1 yerine çok daha alçak katlı binalar yapılabileceğini de anlatan Karaaslan, buna örnek olarak Hasankeyf’i işaret etti. Çiğdem Karaaslan “Hasankeyf insanı damda uyumayı seviyor. Bunun gibi analiz çalışmalarıyla bugünorada üretilen konut tipleri artık tek katlı” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 36
  • Yüksel Şahin 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir de her evin altında daire başına 2 araçlık garaj da zorunlu oldu mu bu ülkede trafik sorununun yarısı azalır.
    Cevapla
  • Hüsnü kaya 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeni imar yasası çokgüzelde belediyeler gece gündüz çalışıp herkese çok katlı projeleri verdiler yine olan garibana oldu
    Cevapla
  • zekha kol 6 yıl önce Şikayet Et
    gelin bakın canım ordu fatsa ne hale geldi yasaklanana kadarda bölgede 60 tane daha konutun projesini hemen onaylamışlar turizm sehriydi konutdan doğası doğadan denizi görülemeyen şehir oldu reise duyurulur hepsi rant peşinde
    Cevapla
  • Of be of 6 yıl önce Şikayet Et
    Demesi kolay adaletli olursa tamam buna ağa oğlu çok kızar öteki ağalarda kızar sen boşver
    Cevapla
  • Kayseri li 6 yıl önce Şikayet Et
    Kayseri geniş caddeleri büyük parkları olan bir şehirdir. Son 20 yılda geniş caddeleri ve büyük park yapmayı geçin olanlar küçültüldü bol kütle parselli büyük binalar yapıldı. Belediyelere bırakmayın şehirlerin imar planını. Hatta 1950 li yılların Kayseri büyükşehir belediye başkanı merhum Osman kavuncu yu örnek alın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle