İTO Başkanı İbrahim Çağlar vefat etti

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, dün gece geçirdiği kalp krizi sonrasında sabaha karşı hayata veda etti.

GİRİŞ 11.12.2017 07:43 GÜNCELLEME 11.12.2017 10:58
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Gece saat 01:30 sıralarında evinde kalp krizi geçiren İbrahim Çağlar hastaneye kaldırıldı. Çağlar, hastanede tüm müdahalelere karşı saat 05:30 gibi hayatını kaybetti. 

İstanbul Ticaret Odası Başkanı hayatını kaybetti] Aynı zamanda TOBB Başkan Yardımcısı da olan İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ın hayatını kaybetmesine ilişkin konuşan İTO Başkan Yardımcısı Gökhan Murat Kalsın, Hürriyet'e yaptığı açıklamada "Gece 01.30 gibi kalp spazmı geçiriyor. Hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çok büyük bir kayıp" dedi.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI

İTO Genel Sekreteri Ömer Bal ise, "Dün bütün gün birlikteydik. Sabah 09.00'dan akşam 21.30'a kadar. Hiçbir şeyi yoktu. Sonra evde böyle bir şey olmuş" dedi. Gözyaşlarını tutamayan Bal, daha fazla konuşamadı.

İTO'DAN CENAZE AÇIKLAMASI

Çağlar'ın cenaze töreni ile ilgili İTO'dan açıklama yapıldı. Açıklamaya göre Çağlar'ın cenazesi yarın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınacak ikindi namazına müteakip, Sahrayıcedid Aile Kabristanı'na defnedilecek.

İBRAHİM ÇAĞLAR KİMDİR?

İbrahim Çağlar, 1960 yılında İstanbul'un Erenköy ilçesinde dünyaya geldi. 7 yaşından itibaren kendi isteğiyle eniştesinin yanında çalışmaya başlayan Çağlar, böylece ticarete ilk adımını atmış oldu. İlkokulun ardından Güneş Koleji'nde eğitimini sürdüren İbrahim Çağlar, lise eğitimini de Ticaret Lisesi'nde tamamladı.

1977 yılında lise mezuniyetinin ardından ilk şirketi olan Nurtop A.Ş.'yi kurdu ve iş hayatına atıldı. 18 yaşında başlamış olduğu ticaret hayatını günümüzde tekstil, enerji, inşaat ve telekomünikasyon sektörlerinde yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarıyla devam ettiren İbrahim Çağlar, TOBB Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, TEPAV Mütevelli Heyeti üyeliği, Darülaceze Mütevelli Heyeti üyeliği, Marmara Grubu Vakfı Stratejik ve Sosyal Araştırmalar, Mütevelli Heyet ve Akademik Konsey üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

2004-2010 yılları arasında TOBB Yönetim Kurulu Sayman üyeliği ve aynı tarihlerde TSE Yönetim Kurulu üyeliği yapan İbrahim Çağlar, 2006-2012 yılları arasında DEİK Yönetim Kurulu üyeliği ve 2003-2006 seneleri arasında da İTHİB yönetim kurulu üyeliğini yürütmüştür.

1999 yılında Meclis üyeliği ile İstanbul Ticaret Odası'nda göreve başlayan Çağlar, 2004-2009 yılları arasında İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olmuştur. 2009-2013 yılları arasında İTO Meclis Başkanlığı, 2013 yılından itibaren ise İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştür.

İbrahim Çağlar, 11 Aralık 2017 tarihinde 57 yaşında hayatını kaybetti.

YORUMLAR 16
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin...
    Cevapla
  • ME~T~İN 6 yıl önce Şikayet Et
    Yapmadığı iş kalmamış.Allah rahmet etsin.Ölüm hepimeze....
    Cevapla
  • yusuf ziya albayrak 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Bir dost 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin Duzgun adam gibi adamdı
    Cevapla
  • Türk oğlu Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle