Bakan Fakıbaba'dan müjdeli haber

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kredi verirken çiftçiden 1 kuruş para almayacaklarını belirtti.

GİRİŞ 09.12.2017 09:33 GÜNCELLEME 09.12.2017 09:48
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ardahan Valiliği Toplantı Salonunda, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, ziraat odası başkanları ve çiftçilerle bir araya geldi.

Tarım sektörü değerlendirme toplantısında konuşan Bakan Fakıbaba, çiftçilere müjde verdi.

Bakan Fakıbaba, “Kimseye proje çizdirmeyeceğiz ve bizim kendi tip projelerimiz olacak” diyerek şunları kaydetti: “Vatandaş geliyor ve belki de okuma yazması yok. Doğal bir olay değil mi? Ama diyorsun, git proje yaptır. Oradan parayı alıyor, parayı projeye veriyor ve bizde destek vermediğimiz zaman adamın cebinden 10-15 bin lirası çıkmış oluyor. Ben olmuş olsam devlete kızar mıyım, kızmaz mıyım, ben olsam bu Bakanlığa küser miyim; küsmez miyim. Vallahi küserim, bundan sonra desteklemelerde öyle dosya parası falan filan yok kardeşim. Desteklemelerde proje parası yok? Fabrika yaptırıyor eyvallah gitsin projesini yaptırsın. Ama basit bir ahır projesi, yani elinde belirli norm projeler olur: 50 veya 100, 200 neyse. Dersin kardeşim budur. Bende bu kadar mühendis varken ben niye vatandaşı başka yerlere yönlendireyim”

"BU BİR EMİRDİR"

Fakıbaba, tarım il müdürlerinin çiftçilerin eri olması gerektiğini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Oraya gelecekler keyif için orada çaylarını içecekler, kahvelerini içecekler, orada dinlenecekler ve orada mümkün olduğu kadar vatandaşın biz hizmetkarıyız. Vatandaş olmazsa biz olmayız arkadaşlar. Onun için arkadaşlar zorlaştırmayın, kolaylaştırın. Eğer destek vermeyeceksek ve bu adam 10-15 bin lira harcamışsa ben olsam kızar mıyım, kızmaz mıyım! Sen olsan kızar mısın, kızmaz mısın? AK Parti hükumeti bunu böyle mi istiyor, yok. 30 bin lira hibe alan adam niye 15 bin lira harcasın. Yarından itibaren TKDK ve bizim birimlerde kesinlikle proje parası yok bu bir emirdir.”

YORUMLAR 35
  • Eyt 6 yıl önce Şikayet Et
    Çiftçiyi anlayan bir Bakan . Bizi anlayan yok bir Bakan. Eyt mağdurları.
    Cevapla
  • Cumhur 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın adam. Her talimatı Cumhurbaşkanından beklemeyin kardeşim. Tüm bakanlar birer RTE olsun. korkmayın arkanızda millet var. Bu çıkışı için tekrardan bakanımı kutlarım.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sayın bakan. Adamsın adam. sen bürokratlarını dinleme. çiftçinin sorununu çöz. çiftçi hökümetin en büyük destekçisidir. Bürokrasiyi kaldır. Çiftçinin yüreğine bağdaş kurarsın .Şu ziraat odalarının aldığı haraca da bir el atsan....
    Cevapla
  • yükselenruh 6 yıl önce Şikayet Et
    eti 20 tl ye indirmek gerek ve çeşit artmalı 5 sene sonra varsın ithal bitsin ama kademeli olarak 20 ye doğru geri gitmek lazım yarın gidelim demiyorum. gariban yiyemiyor o zaman da yemenin anlamı olmuyor zaten. diğer yandan bunu önceden yapmak gerekirdi bu proje yaptır o bu işi bir de hayvancılık yatırımının önü açılmalı yani param var diyene hızlı kolaylık sıfır faiz kredi o bu anında açabilmeli
    Cevapla
  • Selami Ucar 6 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında bu söylenenleri emlak sektöründe de yapsalardı gecekondu sorunumuz olmazdı. Devletin bir sürü mühendisi var. Standart 5-10 proje yaparsın. Halka sunarsın. Ozel bir şey isteyen varsa parası doğrultusunda projeyi değiştirtir. Halkımızda finans zayıf. Sektör de arz talebe yetişemiyorsa çarpık düzen oluşur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle