İranlılar oraya akın etti!

Van’da tatillerini geçiren ve kent ekonomisine büyük katkı sağlayan İranlı turistler, dün gece ülkelerinin ünlü sanatçısı Moein’in şarkılarıyla coştu.

İranlılar oraya akın etti!
İranlılar oraya akın etti!
GİRİŞ 08.12.2017 15:28 GÜNCELLEME 08.12.2017 15:28

Van’a tatil için gelen İranlı turistler, gündüzleri alışveriş yapıyor, geceleri de konserlerde eğleniyor. Kentte İranlı turistlere yönelik her geçen gün yeni etkinlikler gerçekleştirilirken, turistler Van’ın bütçesine de büyük katkı sağlıyor. Resmi verilere göre, bu yılın Aralık ayına kadar 453 bin 476 İranlı Van’a geldi, bu rakamın yıl onuna kadar 500 bini aşmasının beklendiği kaydedildi.

İranlı turistler dün gece de ülkelerinde 'Hoca' diye anılan ve en çok dinlenen sanatçılardan olan Moein’in konserinde eğlendi. 1979 İran İslam Devrimi’nin ardından ABD’ye yerleşen ve ülkesine girişi yasaklanan Moein, Edremit İlçesi'ndeki Nur Tatar spor Salonu’ndaki konserde sahneye çıktı.

Akın akın Vana geldiler. Kentte bulunan İranlılar ile komşu ülkenin büyük kentlerinden servislerle Van’a gelen Moein hayranları, ''İran’ın en iyi viyola çalan sanatçısı'' ünvanına da sahip sanatçıyı izlemek için saatler öncesinden salona girdi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı konsere gelen İranlılar ellerindeki poster ve çiçeklerle Moein’e büyük ilgi gösterdi. Saat 20.00’de başlayan konserde sanatçının seslendirdiği şarkılara eşlik eden İranlılar, gece geç saatlere kadar eğlendi.