Çin savunma devinden büyük başarı

Çin'in en büyük füze tasarımcısı ve üretisi, bilgilerin güvenliğini artırmak amacıyla ülkenin en gelişmiş bilgisayar işlemcileriyle bir bilgisayar ağı sistemi kurdu.

Çin savunma devinden büyük başarı
Çin savunma devinden büyük başarı
GİRİŞ 08.12.2017 10:11 GÜNCELLEME 08.12.2017 13:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış


Çin Havacılık ve Uzay Bilimleri Endüstrisi Kurumu (CASIC) yetkililerinden Gu Peng, dış kaynaklı teknoloji tekellerinin manipülasyonunu önlemek ve bilgileri korumak için 20 bin bilgisayara yerel işlemci entegre edildiğini söyledi.
 
Yurtdışında üretilen işlemcilerin bütün açıklarını keşfederek yeni bir sistem geliştirdiklerini belirten Peng, ''Sorunları biliyoruz ve bu sorunları sistemimizden giderebiliyoruz. Aynı zamanda sistemi açıklara karşı geliştirip, güncelleyebiliyoruz.'' dedi. 
 
''Ülkelerin bilgi ağları tehdit altında''
 
Gu Peng, şirketin 2014 yılında kendi bilgisayar ağını Loongson işlmecileri ve Kylin işletim sistemleri ile değiştirdiğini, bunların yerli üretim ve kontrol edilebilir olduğunu belirtti.
 
Loongson'dan Global Times'a yapılan açıklamada "Loongson işlemcisi temelli 'terminaller', en az emsalleri kadar iyi çalışıp günlük ofis ihtiyaçlarını tam olarak karşılayabiliyorlar." ifadeleri kullanıldı.
 
Peng, ''Kylin, Pekin'deki Ulusal Savunma Teknolojisi Üniversitesi'nde 2001 yılından beri geliştirilen bir işletim sistemi. 2015'e gelindiğinde CASIC, 18 işletim sistemini tamamen lokalize etti ve devletin yüksek düzeyde sınıflandırılmış bilgilerini işleyen 1.000'den fazla bilgisayar ağı oluşturuldu.''
 
Çin'in en büyük füze üreticisi, 100'den fazla bilgi teknolojisi şirketi ile işbirliği yaparak; işlemciler, işletim sistemleri, veritabanı ve bulut platformları da dahil olmak üzere, bilgiler ve ürünler için eksiksiz bir endüstriyel zincir oluşturulmasını sağladı.
 
Açıklamaya göre, işlemciler Çin'in GPS benzeri BeiDou Navigasyon Uydu Sistemi gibi düzinelerce Devlet projesinde kullanıldı.
 

YORUMLAR 2
  • bilge 6 yıl önce Şikayet Et
    benki bu fuze olayini bilmiyorum imkanim olsa neler yaparim... kardeslerim azim bilgiden ustundur azim edersek bilgiye ulasiriz azimsiz bilgi ruhsuz bedendir.yani cesettir.ve oluler hic birsey basaramaz.. sevin bu cenet vatani gavuru kahretmek icin sevin sevin bu cennet vatani allah rizasi icin sevin bu vatani sevmeyi sevin sevin ki peygamberin emaneti yere dusmesin sevin bu vatani sevinki dahada ummet olmesin.
    Cevapla
  • uzman 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde bu yola girip kendi işlemci, işletim sistemimizi, ofis, network, ve diğer yazılımları üretmeliyiz..
    Cevapla