Bakan Ağbal'dan flaş dolar açıklaması

Döviz kuruyla ilgili de konuşan Ağbal, "Kurun seviyesinden ziyade önemli olan oynaklık; oynaklığı düşürmek için her türlü adımı atmada kararlıyız" dedi.

Bakan Ağbal'dan flaş dolar açıklaması
Bakan Ağbal'dan flaş dolar açıklaması
GİRİŞ 07.12.2017 10:45 GÜNCELLEME 07.12.2017 11:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ağbal, "Eğer bankacılık sistemi ABD'de devam eden dava sürecinden etkilenirse hükümet gereken tüm önlemleri alacaktır" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın mesajları şöyle:

ABD'deki davadan oluşabilecek risklerin o kadar büyük olmadığını da önceki dava ve soruşturmalara bakarak söyleyebiliriz.

Kurun seviyesinden ziyade önemli olan oynaklık; oynaklığı düşürmek için her türlü adımı atmada kararlıyız. Bu yıl üçüncü çeyrekte yüzde 10 üzeri, dördüncü çeyrekte daha ılımlı bir büyüme göreceğiz; 2018'de bu yıl yakaladığımız momentumu beklenmedik bir şok olmadığı sürece devam ettireceğiz.

Türkiye'nin vergi cenneti listesinde gri listeye alınması söz konusu olmadığı gibi (AB'nin) yayınlanan resmi raporunda gri liste yok. Faiz yatırım ve üretim kararları üzerinde önemli bir faktör; TCMB para politikasında gerekli adımları atacak, maliye politikası da buna destek verecek bir politika seti uygulamaya koyacak.

Kamu ekonomik politikaları üzerinden enflasyonu artıracak her türlü tavır ve davranıştan kaçınacağız; fiyat artışları, vergi ayarlamaları para politikasının ortaya koyduğu hedeflerle uyumlu olacak. Kurumlar vergisi ile ilgili yaptığımız düzenleme geçici bir düzenleme; ilk fırsatta imkan olursa onu aşağı çekeceğiz.

YORUMLAR 1
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    yani kur hareket etmesin. bir defa 10 liraya çıksın orda kalsın yeterki razıyız. yeterki dalgalanma olmasın
    Cevapla