26'ıncı ATAK TSK'ya teslim edildi

Yerli imkanlarla geliştirilen milli helikopterimiz ATAK'ın 26'cısının da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildiği açıklandı.

26'ıncı ATAK TSK'ya teslim edildi
26'ıncı ATAK TSK'ya teslim edildi
GİRİŞ 06.12.2017 09:07 GÜNCELLEME 06.12.2017 09:57
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yerli imkanlarla geliştirilen milli helikopterimiz ATAK'ın 26'cısının da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildiği açıklandı. Yeni nesil teknolojiyle donatılan ATAK, yüksek manevra kabiliyeti ve özgün silah teknolojisi ile özellikle PKK terör örgütüne yönelik operasyonlarda Mehmetçik'e önemli ateş desteği sağlıyor. Gelişmiş hedef tespit sistemi sayesinde de teröristleri adeta avlıyor.  

Milli helikopterimiz; ynı anda 8 adet güdümlü anti-tank füzesi MIZRAK, 12 adet güdümlü CİRİT, 2 adet STINGER ve 500 adet top mermisi ile görev yapabiliyor.
 
İki mürettebatlı helikopter, her biri 1.360 hp gücünde olan 2 adet LHTEC CTS800-4ATurboshaft motoruna sahip. En fazla 288 km/saat hıza ulaşabilen helikopterin maksimum kalkış ağırlığı ise 5 bin kilogram. Menzili ise 556km.

YORUMLAR 10
  • izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    Masaallah allahın izni ve kerimi ile dusmanlarimizi kök soktureceyiz. Aziz Türk milleti ve devleti ile Reis allah uzun ömür versin . Koca yüreğin o kadar düşman baş ediyorsun. Helal olsun sana. Allah yar yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • Huseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    Italyanlar teslim etti sagolsunlar
    Cevapla
  • Uluğ Tarkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz zeminini aliyoruz zirto. Bütün helikopteri biz giydirip donatiyoruz. sevinemedinmi yoksa?
    Cevapla
  • medo 6 yıl önce Şikayet Et
    Ümmet adına Türkiye eninde sonunda büyük şeytanla karşı karşıya gelecek, Yani öne sürdükleri piyonlar bitince mutlaka şaha sıra gelecek. O yüzden o güne hazırlanmamız lazım klasik silahlardan başka karşı koyamayacakları yeni nesil silahlar, yeni icatlar lazım.
    Cevapla
  • ugur gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    daha büyük de yapılmalı
    Cevapla
  • Fikret 6 yıl önce Şikayet Et
    maşallah tüm çalışanların ellerine sağlık Allah cc kolaylık versin bu sayı yüzlerce olur inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle