Halkbank'tan son dakika Rıza Sarraf açıklaması!

Halkbank, Sarraf davasıyla ilgili KAP'a yaptığı açıklamada İran ambargosunun delindiğine dair iddialara cevap verdi.

Halkbank'tan son dakika Rıza Sarraf açıklaması!
Halkbank'tan son dakika Rıza Sarraf açıklaması!
GİRİŞ 30.11.2017 15:35 GÜNCELLEME 30.11.2017 15:43
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Halkbank, ABD'de itirafçı olarak Eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla davasında tanıklık eden Rıza Sarraf'ın İran ambargosunun delindiği iddiaları üzerine KAP'a açıklamada bulundu.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bazı yazılı ve görsel basın yayın kuruluşlarının yayınlarında; ABD'de görülmekte olan davada ileri sürülen iddialarla Bankamızı da olumsuz ve haksız bir şekilde ilişkilendirmek ve dava konusu olan yaptırım kararlarına Bankamızın aykırı hareket ettiğine dair bir algı oluşturmak suretiyle kamuoyunu, müşterilerimizi ve yatırımcılarımızı yanıltıcı nitelikte haberler yaptıkları görülmektedir.

Ayrıca, Mahkeme'de ortaya atılan iddialara dayanılarak bir kısım medya tarafından yer verilen kişisel yaklaşım ve yorumların, Bankacılık Kanununun "İtibarın Korunması" başlıklı madde hükümlerine aykırı şekilde yanlış, taraflı, eksik, anlam bütünlüğünden kopuk, tutarsız, algı karmaşasına yol açacak surette, Bankamızın güven ve itibarını sarsıcı nitelikte aktarıldığı anlaşılmaktadır.

Kamuoyunun, müşterilerimizin ve yatırımcıların doğru bilgilendirilmesi amacıyla daha önce müteaddit defalar yaptığımız üzere bir kez daha aşağıdaki açıklamaların yapılmasında fayda görmekteyiz.

 

 

Bankamız tüm iş ve işlemlerinde ulusal ve uluslararası düzenlemelere her zaman tam bir şekilde uymakta, paydaşlarının, iş ortaklarının ve mevduat sahiplerinin haklarının korunması için tüm tedbirleri almaktadır.

İZLENEBİLİR DURUMDA

Bankamız tarafından, bankacılık hizmetleri sunulurken mevcut düzenlemeler ve diğer tüm bankalarca bilinen ve izlenen dış ticaret uygulamaları dışında herhangi bir mekanizma, yöntem veya sistem kullanılmamaktadır. Yapılan dış ticaret işlemleri ve para transferleri açık, şeffaf ve sistem üzerinde ilgili otoritelerce izlenebilir durumdadır.

TÜM İŞLEMLERİMİZ DENETLENMEKTEDİR

Bankamızın tüm iş ve işlemleri, ulusal ve uluslararası bağımsız denetim kuruluşlarınca düzenli olarak denetlenmektedir. İlgili döneme ilişkin yapılan denetimlerde dış ticaret işlemleri de dahil bankacılık hizmetlerimizin yerine getirilmesinde uluslararası bankacılık düzenlemelerine ve kurallarına aykırılık tespit edilmemiştir.

ARACILIK EDİLMEMİŞTİR

Bankamızca, herhangi bir ülkeyle ilgili olarak mahiyeti belirsiz ve hukuksuz bir ticari işleme taraf olunmamış, kaynağı ve mahiyeti belirsiz transfer işlemi gerçekleştirilmemiştir. İddia edildiği şekilde yaptırımlara konu işlemlerde yaptırımların aşılması amacına yönelik sistematik ve bilinçli bir ihlal söz konusu olmayıp yasaklı tarafların ve malların ihracına aracılık edilmemiştir.

Başta KOBİ'ler ve özelinde esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere tüm kredi ve mevduat müşterilerimiz ile Ülkemiz ekonomisine 79 yıldır hizmet sunan Bankamızın faaliyetlerini geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de tüm ulusal ve uluslararası düzenlemelere uygun, güçlü, güvenilir ve kesintisiz bir şekilde sürdüreceğini kamuoyunun bilgisine sunarız.

YORUMLAR 14
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    abd nin tekerine taş koyan tek lider tayip erdoğan açın gözünüzü gerisi hikaye ülkem
    Cevapla
  • Asli 6 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında şeffaf bir yardılama yapılsaydı butun bunlar bugun olmayacaktı.
    Cevapla
  • usa jürisi 6 yıl önce Şikayet Et
    pardon siz kimdiniz,hele bi gelin beri tanıyalım sizi,görelim afilinizi, burda ötmez bozuk düdük, kalır boyu güdük.
    Cevapla
  • Serkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Asagilik amerika paranin zararin menfaatinin cikarlarinin derdine dusmus ulkemi cezalandirmaya curet ediyor insan olsan adaletli olsan buyuk ulke oldan insan haklarini ihlal edenlerin insanlarin olumune zararina olanlarin pesine dusersin esad gibi terorist pkk li itler gibi daed gibi ama yamyam amerika onlari bile kullanir kendi menfaatine bakar senin hesabin hangi mahkemede gorulcek acep
    Cevapla
  • fb li 6 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın ambargosu bizi ırgalamaz varsa sorunu kendi çözsün biz iran ilen komşuyuz hertürlü irtibatı ve ticareti kurarız okyanus ötesinden şeytan buna karar veremez velevki petrol doğalgaz aldık bu bizim nazarımızda ne suç ne günah en doğal olanı abd pkk ya silah verip askerlerimizi şehit ettiriyor hergün geliyor ambargoyu rızayıda alın tepe tepe kullanın halkbank genel müdürünü yatırırsanız papazı zor alırsınız hodri meydan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle