Dün ABD tehdit etmişti! Bugün ilk yasak geldi

Danimarka parlamentosu, Rus doğalgazını Almanya'ya götürmesi planlanan Kuzey Akım-2 boru hattının ülke topraklarından geçmesini engelleyen yasa tasarısını kabul etti.

Dün ABD tehdit etmişti! Bugün ilk yasak geldi
Dün ABD tehdit etmişti! Bugün ilk yasak geldi
GİRİŞ 30.11.2017 18:25 GÜNCELLEME 30.11.2017 18:25
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Parlamentodan geçen yasa, Danimarka Dışişleri Bakanlığı'na ulusal güvenlik gerekçeleri doğrultusunda boru hattının ülke topraklarından geçmesinin uygunluğunu gözden geçirme imkanı sunuyor.

Danimarka hükümeti, boru hattının ülke topraklarından geçmesini engellemek için, enerji projelerinin dış politika ve güvenlik gerekçeleriyle yasaklamasına izin verecek bir yasa değişikliği teklifi hazırlamıştı.

Danimarka ve İsveç bu yıl içerisinde doğalgaz boru hattının topraklarından geçmesine izin verme kararını almalarından önce Avrupa Komisyonu'nun projeye müdahale etmesini istemişti.

DÜN ABD TEHDİT ETMİŞDİ

Dışişleri bakan yardımcılarından olan McCarrick dün Rusya'dan Almanya'ya gidecek olan Nord Stream II doğalgaz boru hattıyla ilgili Rus doğalgaz şirketi Gazprom ile Avrupalı alıcılar arasında anlaşmaya varılırsa, Avrupalı şirketlerin Amerikan yaptırımlarına maruz kalma ihtimali öncesinde, hattın çizgilerini" incelemeleri gerekeceğini söyledi.

YORUMLAR 36
  • mehmmet 6 yıl önce Şikayet Et
    aslında almasalarda olur türkiye trakya ya doğal gaz santralleri kurar doğal gazı elektiriğe çevirir avrupaya elektirik satar
    Cevapla
  • Paşam123 6 yıl önce Şikayet Et
    Gücün esiri olmuş çağdaş avrupalılar. Hesap günü daha gelmedi. Siz adaletsizliklere göz yummaya devam edin. Zulme sessiz kalan dilsiz şeytanlar sürüsü...
    Cevapla
  • Emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim çok çok işimize gelir.
    Cevapla
  • Göktürk 6 yıl önce Şikayet Et
    terörist katil amerika
    Cevapla
  • BÜLENT DUMAN 6 yıl önce Şikayet Et
    bu boru hattı döşenmeden mutabakat sağlanmadımı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle