Ne zaman emekli olacağım? e-Devlet emeklilik yaşı ve maaşı sorgulama...

Çalışma hayatına adım atan ve emekli olacağı zamanı merak eden vatandaşlar için e-devlet gerekli hizmeti sunuyor. Emekli olacağı zamanı öğrenmek isteyen vatandaşlar hangi işlemleri yapmalı? Emeklilik yaşı nasıl hesaplanır? İşte, e-devlet üzerinden emeklilik durumu sorgulama ve emeklilik yaşı sorgulama

Ne zaman emekli olacağım? e-Devlet emeklilik yaşı ve maaşı sorgulama...
Ne zaman emekli olacağım? e-Devlet emeklilik yaşı ve maaşı sorgulama...
GİRİŞ 17.10.2018 11:28 GÜNCELLEME 17.10.2018 11:28
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Uzun yıllar çalışarak emek vermiş vatandaşlar bir gün emekli olacakları hayalini kurarlar. Bunun yanında emeklilik yaşı, ödenen prim günleri ve çalışma günleri emeklilik zamanı için kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Peki, emeklilik durumu sorgulaması nasıl yapılır? E-devlet portalı üzerinden 'Ne zaman emekli olurum?' sorusunun cevabını öğrenmek çok ise oldukça kolay. İşte, e-devlet üzerinden emeklilik yaşı, emeklilik durumu sorgulama işlemleri için SGK emeklilik yaşı hesaplama sistemi... 

emeklilik yaşı sorgulama

 

 

E-DEVLET GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Vatandaşlık hizmetleri hususunda geniş bir yelpazeye sahip olan e-devlet hizmet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/ her vatandaş için büyük kolaylıkların adresi oluyor. E-devlet SGK emekli yaşı, maaşı durumları sorgulamanın yanında daha birçok kamu birimi hizmetini de yerine getiriyor. Bunun yanında sorgulama işlemleriyle beraber kamusal ödeme işlemleri de bu portal üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

E-devlet kapısına girmek için, kişisel bilgilere erişim veya güvenlik gerektiren entegre elektronik hizmetlere erişim için şifre, e-imza, mobil imza, internet bankacılığı, T.C. kimlik kartı gibi kimlik doğrulama araçlarına ihtiyaç duyulmaktadır. E-devlet portalına erişim sağlamak isteyen vatandaşlar, PTT üzerinden kişisel şifrelerini alarak ve daha sonrasında kimlik bilgileri ile teyit ederek bu hizmetlerden kolaylıkla faydalanabilir. 

emekli durumu

E-DEVLETTEN EMEKLİLİK YAŞI NASIL SORGULANIR?

Emeklilik yaşını merak eden vatandaşlar için e-devlet portalı, emeklilik yaşı hesaplama robotu ile bu işlemi gerçekleştirebiliyor. 'Ne zaman emekli olurum?' uygulamasına giriş yapmak isteyen vatandaşlar, gerekli bilgileri sisteme girdikten sonra emeklilik yaşını ve durumunu sorgulayabilmektedir. Bunun yanında SGK hizmet dökümü de e-devlet üzerinden alınabilir. 

E-DEVLET EMEKLİLİK DURUMU SORGULAMA

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

SGK emekli maaşını sorgulamak isteyen vatandaşlar yine bu işlemi de e-devlet üzerinden gerçekleştirebiliyorlar. Ödenen primler ve emeklilik durumuna bağlı olarak, emekli olduktan sonra ne kadar maaş alacağını öğrenmek isteyenler SGK tarafından açılan ilgili sayfadan bu işlemi de kolaylıkla yerine getirebilirler.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN!

YORUMLAR 5
  • isa.ayvaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne.zaman Emekliolabilirim
    Cevapla
  • Ökkeş 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman emekli olabilirim
    Cevapla
  • Ş.A 5 yıl önce Şikayet Et
    Aslında ne zaman emekli olamam diye baksak daha iyi olur bence
    Cevapla
  • Yuksel ks 5 yıl önce Şikayet Et
    E devlete giriyorum emeklilik 2019 da diyor sgk ya gittiğimde de 2020 diyor hangisi doğru söylüyor. . Aceba
    Cevapla
  • Osmamn 6 yıl önce Şikayet Et
    Eyt
    Cevapla