ABD'deki dava Türk bankalarını etkileyecek mi?

ABD'nin Türkiye'ye karşı Halkbank üzerinden başlattığı operasyon sonrası en çok merak edilen soru Türk bankaların davalardan etkilenip etkilenmeyeceği oldu.

ABD'deki dava Türk bankalarını etkileyecek mi?
ABD'deki dava Türk bankalarını etkileyecek mi?
GİRİŞ 29.11.2017 14:12 GÜNCELLEME 29.11.2017 14:14
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

VAKIFBANK Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ABD’de görülen davanın haksız bir dava olduğunu belirterek, “Geçmişte Halkbank’ta çalıştım. Halkbank’ın uluslararası kurallara, ambargolara harfiyen uyduğunu düşünüyorum. Bu işlemleri yaparken ABD otoriteleri ve Birleşmiş Milletler ile yakın çalışma içindeydi. Bu daha hepimizin bildiği gibi siyasi yönü ağır basan dava. Bunun sonucunda ne olacağını kestirmek mümkün değil. Ama ben şahsen Türk bankacılık sisteminin çok etkileneceğini düşünmüyorum” dedi.

Özcan, bankanın yeni vizyonunu paylaşmak için düzenlediği toplantıda, Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını ifade ederek, “Güçlü, kalkınan, tüm dünyanın gıptayla baktığı, lider bir Türkiye var. Biz de müşterilerimize daha iyi hizmet sunabilmek, güçlü Türkiye’nin ekonomisine daha fazla destek olabilmek ve VakıfBank’ın gücüne güç katabilmek için yeni dönem vizyonumuzu ‘Güçlü Türkiye’nin Lider Bankası’ olarak belirledik” dedi.
Özcan, 2017’de bankanın aktif büyüklüğünün 250 milyar liraya ulaştığını belirterek 2018 için çalışmaların sürdüğünü ve hükümetin hazırladığı Orta Vadeli Program’a göre büyüme tahminlerini yaptıklarını söyledi. Asıl yapmak istediklerinin verimliliği arttırmak olduğunu vurgulayan Özcan, “Verimlilik kaybı olan alanlarımız vardı, 7-8 genel müdürlük en önemli verimlilik kaybıydı. Şimdi onu teke düşürerek hallediyoruz. İştiraklerin kârlı ve verimli çalışmasını sağladık kurumsal ve teknolojik yeniliklerle. Mutfağı düzeltmek istiyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR 10
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ekonomisi demek bankalar demek değil.Bana ne bankalardan faizci günahkarlar.
    Cevapla
  • karaze 6 yıl önce Şikayet Et
    bize karşı bir maddi tazminat davası açarlar ise bizde abd'nin teröre destek vermesini gerekçe göstererek abd'ye karşı kat ve kat fazla tazminat davasını kendi ülkemizde görüp karara bağlayalım.
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Dolar 4 tl mazot 5.1 tl asgari ucret 1400 tl.
    Cevapla
  • Sadece 6 yıl önce Şikayet Et
    Sadece elinizde dolar bulundurmasaniz evinize dolar sokmasaniz böyle olmaz ABD ye en büyük tepki dolara arz azalması olacaktır
    Cevapla
  • Deniz 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaşlar bunlar bizim aklınızla alay ediyor.Halk Bank Genel Md.Yrd.Avukatı diyor ki" Paraları Atilladegil Arslan aldı" peki sorarım size dürüst bir işte Zarrab neden rüşvet versin...
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülkene inanma git amerikanın iftiralarına inan.. çok güzel devam et(!)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle