KPSS şartsız sınavsız kamuya 30 bin 800 personel alımı! İşte, o kurumlar…

Kamu kurumları bünyelerindeki eksikliği tamamlayabilmek adına, farklı kadrolarda ve farklı bölgelerde olmak üzere, memur personel alımı gerçekleştirilecek. Bu doğtultuda, KPSS şartsız sınavsız kamuya 30 bin 800 personel alımı yapılacak. İşte, KPSS şartsız sınavsız kamuya 30 bin 800 personel alımı yapacak o kurumların listesi ve detaylı bilgiler…

KPSS şartsız sınavsız kamuya 30 bin 800 personel alımı! İşte, o kurumlar…
KPSS şartsız sınavsız kamuya 30 bin 800 personel alımı! İşte, o kurumlar…
GİRİŞ 21.12.2017 11:20 GÜNCELLEME 22.12.2017 11:24

Kamuya memur personel alım süreci tüm hızıyla devam ediyor. Kamu kurumları bünyelerindeki kadro eksikliğini tamamlayabilmek adına, farklı kadrolarda ve bölgelerde olamk üzere 30 bin 800 memur personel alımı gerçekleştirecek. Birçok kurum adaylardan başvuru sürecinde Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kriteri arıyorken, bu kurumlar açtıkları ilanlarda adaylardan KPSS şartı olmadan başvuru fırsatı elde edebilmelerini sağlayacak.  Adaylar diledikleri takdir KPSS şartı olmadan başvuru imkanına sahip olabilecekleri bu kurumların ilanları için, en az İlköğretim mezunu olmak zorundalar. Aynı zamanda bu kurumlara Lise, Önlisans, Lisans mezunları da başvurabilecektir. KPSS şartı olmadan alım yapan kamu kurumlarının listesine haber7.com’dan erişebilirsiniz.

Milli Savunma Bakanlığı 24 Bin Erbaş ve Uzman Erbaş Alımı: Milli Savunma Bakanlığı 24 bin kişilik kadro ile 11 bin Sözleşmeli Uzman Erbaş ve 13 Bin Sözleşmeli Erbaş olmak üzere toplamda 14 bin askerli personel alacak. Adaylardan genellikle, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmaması veya ilanda Hükümlü personel alımı adı geçiyorsa hükümlü olma şartlarını kabul etmek istenmektedir.

İlgili resim

KPSS ŞARTI ARANACAK MI?

Kamuya Kasım ayında alım yapacak olan kurumların bir çoğu KPSS şartı aramamaktadır. Ancak bazı kurumlarKamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramaktadır. Adaylar geçerlilik süresi dolmamak şartı ile, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Bazı kurumlar ise 50 puan ile de alım yapabilmektedir. Lise mezunu adaylardan KPSSP94, Önlisan mezunu adaylardan KPSSP93 ve Lisans mezunu olan adaylardan KPSSP3 puan türünden puan almaları istenecektir.

Buna istisnaden KPSS Şartı olmadan alım yapan kurumları sıralayacak olursak; Jandarma Genel Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı, TÜBİTAK, Diyanet işleri başkanlığı şu anda alımı geçerli olan duyurulardan belirttikleri gibi adaylardan KPSS şartı aramayacaktır.

İlgili resim

KPSS ŞARTI OLMADAN ALIM YAPAN KURUMLARIN LİSTESİ!

Milli Savunma Bakanlığı 24 Bin Erbaş ve Uzman Erbaş Alımı: Milli Savunma Bakanlığı 24 bin kişilik kadro ile 11 bin Sözleşmeli Uzman Erbaş ve 13 Bin Sözleşmeli Erbaş olmak üzere toplamda 14 bin askerli personel alacak.

Süleyman Demirel Üniversitesi 80 İşçi Alımı: Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesindeki personel eksikliği için alım duyurusu yayımladı. Buna göre Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesine, 75 Düz işçi, 3 Engelli işçi ve 2 Eski Hükümlü ve Terör mağduru işçi personel alınacaktır. Başvurular ve diğer işlemler Türkiye İş Kurumu üzerinden gerçekleştirilecektir.

Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı: Sahil Güvenlik Komutanlığı yayımladığı ilana göre bünyesindeki eksiliği tamamlamak için İkmal ( Aşçı ), Kurbağa Adam, Serdümen, Şoför, Muhafuz ve Telsizci branşlarında Sözleşmeli olarak Uzman erbaş alımı yapacaktır.

6 bin 500 Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alımı: Bekçi alımları devam etmektedir. Bazı iller içni başvurular sona erdi ve hala başvuru devam eden ilanlara detaylardan ulaşabileceksiniz. Adyalardan en az lise mezunu olmaları şartı aranmaktadır. Ayrıca adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmamaktadır.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi 245 Personel Alımı: Devlet Personel başkanlığı tarafından duyurusu yapılmış olan Sağlık Bilimleri ilanı ile Sağlık Bilimleri üniversitesi bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı toplamda 245 kişilik kadro ile Akademik personel alacak.

Türk Hava Yolları Kabin Memuru Alımı: Türk Hava Yolları geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilana göre, bünyesindeki eksikliği karşılamak amaçlı Kabin memuru kadrosunda tecrübeli veya tecrübesiz alım yapacak.

İlgili resim