ABD 'şantaj'la intikam peşinde

17-25 Aralık'ta, Gezi'de ve 15 Temmuz'da başaramadıklarını ekonomik darbe ile başarıp Türkiye halkını ve Türkiye'ye dize getirmek isteyenler yeni silahını Halkbank üzerinden çekti.

ABD 'şantaj'la intikam peşinde
ABD 'şantaj'la intikam peşinde
GİRİŞ 28.11.2017 11:30 GÜNCELLEME 28.11.2017 11:31
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası ABD, Türkiye'yi uluslararası arenada yıpratmak için FETÖ'cülerin uydurdukları sahte belgelerle başlattığı karalama operasyonu başlattı. Öyle ki ABD'li savcı Bhrara, FETÖ’cü polislerin 17 Aralık kumpasında hazırladığı fezlekenin virgülüne bile dokunmadı. 

TÜRKİYE'NİN HAMLESİ ABD VE İSRAİL'İN CANINI YAKTI

Halkbank’ın tamamen yasal olan ve ambargo kuralları çerçevesinde olan aracılık statüsü, Amerikan ekonomisine eksi bakiye olarak yansıdı.
Çünkü İran’la yapılan yasal alışveriş ve buna İran’ın Pakistan-Hindistan anlaşmasına aracılığı da eklenince ABD’nin uluslararası ticaret sisteminde 100 milyar dolarlık gedik açılmasına neden oluyordu.Bu durum Yahudi lobisinin de canını sıkıyordu çünkü uluslararası para trafiğinin başında onlar vardı. 

NEYDEN RAHATSIZLAR?

ABD ve Avrupa Türkiye'nin bağımsız politikalar izlemesinden büyük rahatsızlık duyuyor. Türkiye'nin son dönemde Ortadoğu'da attığı kararlı adımlar, bölgede işgalci olarak kalmayı planlayan ülkelerin oyunlarını bozdu. Öte yandan Türkiye'nin Rusya ile yakınlaşması ve S-400 hamlesi ise Türkiye'ye yapılan bu saldırıların artmasını sağladı.

HALKBANK GERÇEKTE NE YAPTI?

Halkank hiç bir usulsüzlük yapmamış olmasına rağmen türlü bahanelerle hedefte. Hiç bir hukuki delilin olmadığı dava bunun bir siyasi operasyon olduğunu açık ve net ortaya koyuyor. ABD, İran'a dolarla ticaret yapma yasağı getirmişti. Türkiye, İran’dan doğalgaz alıyor, karşılığında ise altın veriyordu. Bu durum BM kuralları çerçevesindeydi. Yani ABD’nin 1979’dan bu yana İran’a uyguladığı sözde ambargoyu delme gibi bir durumu hukuki olarak asla söz konusu değildi. Yani Halkbank'ın yaptığı 1 dolarlık bile işlem yok. Halkbank’ın bu alışverişte sadece aracı rolündeydi. Ticaret Halkbank üzerinden yapılıyordu. Bu durum ABD ve İsrail için ciddi bir sıkıntıydı. Çünkü Halkbank sadece Türkiye’nin İran’dan doğalgaz alımına aracılık etmiyordu aynı şekilde Pakistan ve Hindistan’ın da İran’la yaptıkları enerji anlaşmasının da aracısıydı.

ŞANTAJ YAPARAK İMZAYA ZORLUYORLAR

Ortada hiç bir delilin olmamasından dolayı Türkiye'ye operasyon yapmak isteyen ABD, Zarrab üzerinden hamle yapıyor. Zarrab'a eğer bizim dediğimiz ifadenin altına imzanı atarsan seni hemen bırakırız, imzalamazsan 35-40 yıl yatarsın diyor.

YORUMLAR 17
  • vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal rte, sana Tam destek, Adamlar devletleri, miletleri emiyor
    Cevapla
  • Erhan 6 yıl önce Şikayet Et
    İmza atsın serbest kaldıktan sonra Amerika'nın baskısı İle attığı için uluslar arası mahkemeye şikayet etsin şantaj İle attığını duyursun
    Cevapla
  • Türkiye 6 yıl önce Şikayet Et
    Ey abd, bu gün föte var ama yarın olmayacak. Lakin TÜRKİYE CUMHURİYETİ ilelebet olacak. İNŞAALLAH. O zaman senin halin ne olacak. Satın alacağın hain bulamayacan, Sana sahte belgeleri kim getirecek. Hiç düşündün mü?
    Cevapla
  • muratb 6 yıl önce Şikayet Et
    kısasta hayat vardır. ülkemde onca abdli var, önemlilerinden iki üç tanesine aynı şeyi yapın bakalım nolucak. El mi yaman bey mi yaman. Bi kere onlar başlattılar onlar düşünsünler
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    bisey olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle